Vesa Rautio pohtii, missä sopisi lennättämään yli kolmimetristä, radio- ohjattavaa purjekonetta.

Vesa Rautio pohtii, missä sopisi lennättämään yli kolmimetristä, radio- ohjattavaa purjekonetta.

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaistelainen Vesa Rautio on harrastanut lennokkeja jo 1970- luvun puolesta välin saakka. Ei toki enää niin aktiivisesti, mutta nyt eläkepäivillä on lennokkiharrastus alkanut jälleen kiinnostamaan. Asiassa on kuitenkin yksi iso mutta. Missä voisi lennokkeja lennättää?

Rautio muistelee, että hän yhdessä Rönkön poikien kanssa harrasti lennokkeja 1975- 85 välisenä aikana.

Hussan alueelta löytyi silloin riittävän iso tila lennättämiseen, mutta yksi vaikeus siinä kuitenkin oli. Lennokit piti ottaa alas Haapaveden tielle ja tiellä piti olla aina vartiomies, jonka ohjeiden mukaan lennokit otettiin turvallisesti alas”, Vesa Rautio muistelee.

Sen jälkeen hän on muutaman kerran yrittänyt harrastaa lennokkeja, mutta riittävästi tilaa purjekoneen nousukiidolle ei tahdo löytyä.

Ainoa paikka, joka tulee mieleen on Irvan moottoriradan lähtösuora, mutta siellä taitaa olla muitakin harrastajia. Se olisi tälle harrastukselle sopiva paikka. Näiden radio- ohjattavien purjekoneiden, joiden siipiväli on yli kolme metriä, vaatii vapaata tilaa nousukiidolle sekä laskeutumiselle noin sata metriä. Parhaimmillaan purjekoneet liitävät satoja metrejä ja noin 20 minuuttia kerrallaan”, Rautio selvittää.

Vesa Rautio tietää, että alan harrastajia on Oulaisissa useita ja toivoisi, että porukka saataisiin kasaan.

Tahtovat vain olla yksinäisiä harrastajia, mutta porukalla voitaisiin saada harrastus todella käyntiin. Harrastajat voisivat olla vaikka minuun yhteydessä”, Vesa Rautio sanoo.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot