Perussuomalaisten Aarne Juhonsalo kyseenalaisti Penttilän talon käytön hienoilla tilaisuuksilla.

 

 

Perussuomalaisten Aarne Juhonsalo kyseenalaisti Penttilän talon käytön hienoilla tilaisuuksilla.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten kaupunginvaltuuston viime viikon kokouksen puhutuimmat aiheet olivat kunnostettavan Penttilän talon lisärahamääräesitys sekä talousarvion toteuman kohdalla esiin noussut rakenteilla oleva Piipsjärven koulu.

Kaupunginhallitus esitti valtuustolle, että se myöntäisi lisämäärärahaa 1930-luvulla rakennettuun Penttilän kiinteistön peruskorjaukseen 200 000 euroa. Lisämäärärahaesityksen jälkeen hankkeen kustannusarvio on 450 00 euroa. Opetusministeriö on myöntänyt hankkeeseen 90 000 euron avustuksen.

Valtuusto hyväksyi yksimielisesti lisämäärärahaesityksen. Yksimielisyydestä huolimatta suojeltu kohde, Penttilän kiinteistö aiheutti keskustelua. Valtuutetut halusivat erikseen tuoda julki, että hanke on hyvä kuin myös ettei aina vanhaa Oulaista pureta. Toki joitain soraääniäkin kuultiin.

Jaakko Kittilä (kesk.) hieman ihmetteli, että onko meillä siihen varaa kun talouselämä kiristyy erilaisilla leikkauksilla kaiken aikaa.

Oulaisten väkiluku myös vähenee”, Kittilä toi esiin, mutta hyväksyi määrärahaesityksen.

Aarne Juhonsalo (ps.) oli myös samoilla linjoilla.

Rahan loppua ei näy kaupungissa olevan näkyvissä. Vaikuttaa siltä, että olemme taas varoissamme. On tuotu esiin, kuinka hienoja tapahtumia tulee Penttilässä olemaan, mutta epäilen, ettei taida aivan niin olla. Jarrujen käyttöä pitäisi miettiä”, Juhonsalo totesi.

Kokoomuksen Raimo Räisänen muistutti esteettömyydestä Penttilän kiinteistöön ja kyseli ympäristön maisemoinnista. Kaupungin tekninen johtaja Markku Ketonen totesi, että piha- alueeseen ei saa tehdä muutoksia, koska pihamiljöö on myös suojeltu alue.

Veli Tirilä (kesk.) totesi, että Penttilän talon kunnostuksen myötä voimme onnitella itseämme.

Päätös kunnostaa Penttilän kiinteistö on kulttuurihistoriallinen teko ja tämä on vanhaa oulaistelaista kulttuuria. Uskon, että kiinteistö palvelee myös lähistöllä olevia kouluja. Juho Oksa rakennutti talon 1930- luvulla ja hänen historia elää myös tätä kautta”, Tirilä sanoi.

20 oppilasta, 2 opettajaa

Kaupungin talousarvio vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden osalta osoittaa kaupunginkamreeri Hannu Kaartisen mukaan hieman parempaa ennakoidusta.

Toteutumassa ei ole mitään poikkeamaa. Ylityksiä on tullut, mutta myös säästöjä. Alhainen korkotaso on myös myönteinen asia”, Kaartinen totesi.

Jorma Perälä (kesk.) muistutti, että toteuma on vasta 25 prosenttia vuoden talousarviosta.

Valtuuston on hyvä kuitenkin miettiä investointikohteita muun muassa Piipsjärven koulun osalta. Kun kouluun on tulossa 20 oppilasta ja kaksi opettajaa, niin vuosikustannukset ovat mittavat. Se on jopa 17 339 euroa oppilasta kohden. Pitkällä juoksulla se vaikeuttaa kaupungin taloutta”, Perälä sanoi.

Kaupunginjohtajan Esa Sippolan taisi tehdä mieli onnitella oulaistelaisia, sillä hänen mukaansa koko Suomesta ei löydy kovin montaa koulua, jossa on 20 oppilasta ja kaksi opettajaa.

Taitaa olla Suomenennätys. Valtuusto on aikoinaan tehnyt päätöksen koulun rakentamisesta ja sen kanssa on elettävä. Me kaikki olemme tehneet virheitä oppilasennusteella. Kaupungin hallinnon mukaan koululla piti aloittaa 35 oppilasta ja piispjärvisten mukaan vielä enemmän. Ne ovat olleet virhearviota ja sen kanssa on nyt elettävä”, Sippola totesi.

Hieman säpsähdin kun tuli tieto, että vain 20 oppilasta aloittaa siellä koulun. Oppilaskustannukset ovat isot, mutta päätös on tehty ja se on vain nyt kestettävä”, Pekka Rahkola (kok.) totesi.

Juhani Kärki (kesk.) ei ole menettänyt toivoa koulun suhteen vaan uskoo, että väestökehitys tulee olemaan positiivinen Oulun eteläisellä alueella.

Lisää oppilaita tulee kouluun, mutta se ei näy vielä vuoden viiveellä. Isoja hankkeita on alueella käynnistymässä”, Kärki valoi uskoa.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot