Tytöt rastilla.

 

Tytöt rastilla.

 

 

 

Ari Vilminko

VIHANTI

Ensimmäiset Majakka- rastit suunnistettiin torstai- iltana Vihannin Lumijärvenkankaalla Sinkki- Seppojen järjestelyissä. Keskuspaikkana oli Mauno Jussinniemen pihapiiri, josta viitisenkymmentä suunnistajaa lähti rastien hakuun.

Ennen kuin kuntoilijat pääsivät rastien hakuun, niin alkuverryttely suoritettiin Tuula Vilmingon johdolla.

Mallikartasta kuntoilijat piirsivät itselleen sopivan radan ja usea suunnistaja oli ideasta innoissaan kun sai myös samalla kokeilla omia ratamestarin taitojaan. Ratamestarina toiminut Seija Jussinniemi oli vienyt metsään parisenkymmentä rastia. Kaikki rastipisteet hän oli myös kuvannut lähtöpaikalle. Rastipisteet olivat paria poikkeusta lukuun ottamatta erilaisina kohteina. Pieni harmituksen paikka Seijalla oli vilkkaan maantien ylitys, mutta ongelmia sen suhteen ei kuitenkaan tainnu tulla. Maantien varrella oli myös autoilijoille varoitus suunnistajista.

Rastien avaustapahtuma oli ihan kelpo avaus ja se sai myös ratamestarin hyväksynnän, ettei järjestelyjen suhteen tehty työ mennyt aivan hukkaan.

Viitisenkymmentä suunnistajaa oli avauksessa mukana ja mukana olleet kokeneet pihkaniskat totesivat, että paikalla oli myös aivan uusia kasvoja. Ennen kaikkea iloitsemista riitti kun mukana oli lapsia, kokeiden suunnistajien lisäksi.

Suunnistajien kesken arvottiin majakka. Onni suosi Hannu Karstusta Haapavedeltä. Seija Jussiniemi arpoi voittajan ja arvontatilanne oli erikoinen tapaus. Kun Seija nosti voittajakupongin, jossa oli Hannu nimi, niin samaan aikaan Karstunen suoritti maalileimauksen. Leikkisästi Hannu totesikin, että palkintoa varten tätä tehdäänkin, siis leikkisästi.

Ensimmäisellä Majakka- rasteilla olivat mukana: Ari Matkaselkä, Nelly Taskila, Risto Taskila, Miika Saarnio, Marjo- Riitta Rytinki, Miro Hangasmaa, Seelia Arvio, Selda Arvio, Vili Rytinki, Olli Hiitola, Martti Kukkola, Seija Jussinniemi, Miina Hietaharju, Kaija Partanen, Sirpa Matkaselkä, Seppo Korkiakoski, Anssi Hietaharju, Raimo Jussila, Tapani Tiittanen, Emma Partanen, Reima Piispanen, Aarno Rajaniemi, Anneli Rajaniemi, Veikko Kallio, Susanna Kesti, Tuula Ravaska, Rauni Karstunen, Hannu Karstunen, Tuula Vilminko, Jukka Koirikivi, Jyrki Mänttäri, Maija Mänttäri, Eija Piispanen, Nuutti Korkiakoski, Eemil Korkiakoski, Mari Koirikivi, Lilja Arvio, Ville Pastell, Fanni Hietaharju, Siiri Hietaharju, Venla Murto, Maarit Kärki, Outi Korkala, Ilari Hannus, Vilma Rytky, Pauli Vilminko.

Huomenna sprintti

Huomenna torstaina jatketaan Majakka- rastien toisella tapahtumalla klo 18.00 alkaen. Järjestelyvastuussa on Oulaisten Huima ja illan teeman on sprintti. Tapahtuman keskuspaikkana on Oulaisten urheilupuiston alue ja rasteja haetaan kaupungin alueelta, kaupunkisuunnistuksena.

Ennen kuin sprintti aloitetaan, niin Huiman suunnistusväki kertoo karttamerkeistä ja pidetään leimausharjoitus.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot