Huiman väki oli rakentanut sprintin harjoitusradan, jossa lapset pääsivät tutustumaan sprinttiin sekä leimaukseen.

 

Huiman väki oli rakentanut sprintin harjoitusradan, jossa lapset pääsivät tutustumaan sprinttiin sekä leimaukseen.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Majakka-rastien toinen tapahtuma oli sprinttiin tutustumista Oulaisten urheilupuistossa. Järjestäjänä toimi Oulaisten Huiman suunnistusjaosto.

Tämänkertainen rastitapahtuma oli osanottajien suhteen pettymys, sillä oli vain kolmisenkymmentä osallistujaa ja heistä iso osa oli nuoria. Se taisikin olla illan positiivisin asia.

Tapahtumaan Huiman taholta junaillut Jani Huuha oli yllättynyt vähäisestä osanottomäärästä.

Olisi luullut, että sprintti kaupunkisuunnistuksena olisi kiinnostanut, mutta näin ei ollutkaan. Pettymyksen puolelle meni ja iso kasa sprinttikarttoja jäi käyttämättä. Huiman suunnistuskoulu aloitettiin nyt keväällä ja sieltä ryhmästä oli kiitettävästi lapsia mukana”, Huuha jutteli kun suunnistajat olivat rasteja hakemassa.

Ennen tapahtuman alkua Jani Huuhaalla oli infoisku sprintistä. Hän oli rakentanut lyhyen noin 30-40 metrin mittaisen radan rasteineen, jossa lapset ensinnä harjoittelivat leimausta emitillä ja harjoitusrata olikin kovassa käytössä. Oli yllättävää. kuinka nopeasti lapset omaksuivat sprinttiradan niksit ja kuinka nopeasti leimaus kävi.

Sprinttiä varten oli Jani Huuha laatinut kaksi valmista erilaista karttavaihtoa. Oli helppo ja haastava, mutta toki mukana olleilla oli mahdollisuus myös piirtää oma reitti viidestätoista rastipisteestä. Lapsilla ei ehkä kilpailu ollut mielessä, mutta kokeneempi väki kävi kisaa toisiaan vastaan ja rastipisteiden välisiä aikoja verrattiin, kun emit-leimaus antaa siihen mahdollisuuden.

Jonkin verran on kuulunut kuiskeita, että Majakka- rastien pitäisi olla urheilullisempi tilaisuus. Ajat pitäisi ottaa ja suunnistajat laittaa paremmuusjärjestykseen sarjoittain. Mikäli näin tehtäisiin, niin iltarasteille ei olisi mitään uuttaa tarjottavaa. Vanhaa polkua kuljettaisiin ja kun se on aiemmilta vuosilta nähty, ettei se toimi, niin siitä johtuen jotain uutta haetaan. Ainoa muutos vanhalla polulla ehkä olisi, että osanottajien keski- ikä nousisi. Toki tällä hetkellä näyttää, ettei tämäkään, matalan kynnyksen rastitapahtuma toimi. Kolme rastitapahtumaa viedään vielä varmasti läpi, mutta sen jälkeen on pohdinnan paikka jatkotoimista.

Arvonnassa onni suosi tällä kertaa Fanni Rasinaho. Fannin lisäksi arvontaa olivat kuponkinsa myös jättäneet: Siiri Hietaharju, Tuula Ravaska, Ella Vaara, Sanni Tyyskä, Paula Leppänen, Anneli Rajaniemi, Veeti Jumeri, Dilara Gunes, Peetu Jumeri, Neea Junttila, Henna Mottisenkangas, Liinu Heikkinen, Fanni Hietaharju, Anssi Hietaharju, Miina Hietaharju, Ilari Hannus, Emma Pienipaavola, Lotte Hannus, Matti Heikkinen.

Huomenna Haapavedellä

Huomenna Majakka- rasteja jatketaan Haapavedellä. Kokoontuminen on Korkatin Aakonvuorella, jonne Haapaveden Urheilijoiden pihkaniskat ovat Raimo Jussilan johdolla laatineet erilaisia ratavaihtoehtoja. Infotilaisuus on Aakonvuoren maastosta kuin kartasta.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot