Oulaisten Huiman kasvatti Antti Kalapudas teki viime viikolla kolmen vuoden sopimuksen Oulun Kärppien kanssa.

 

Oulaisten Huiman kasvatti Antti Kalapudas teki viime viikolla kolmen vuoden sopimuksen Oulun Kärppien kanssa.

 

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Huiman jääkiekkokasvatti Antti Kalapudas teki odotetun sopimuksen liigajoukkue, Suomenmestari Oulun Kärppien kanssa. Antin tuore sopimus kattaa kolme seuraavaa pelikautta.

Anti Kalapudas pelasi viime kaudella SM-hopeaa voittaneessa Kärppien A- nuorten joukkueessa ja edusti Suomea 18-vuotiaiden MM- kisoissa.

Mennen kauden pelikauteen olen tyytyväinen. Tavoitteet täyttyivät ja joukkueella oli pelikausi nousujohteinen, joka vei aina SM- hopealle saakka”, Antti Kalapudas sanoo.

Sopimus tarkoittaa sitä, että kesän treenaan liigajoukkueen mukana ja yritän sitä kautta raivata paikkaa liigamiehistöön. Kärppien sentteriosastolla on kovia pelimiehiä, joten tiukkaa tekee saada pelipaikka seuraavaksi pelikaudeksi. Ellen nyt onnistu saamaan paikkaa joukkueessa, niin jatkan A-nuorissa. Harjoituspeleissä on näytön paikka”, 17- vuotias Kalapudas mietiskelee.

Tällä hetkellä Kärpät treenaa kaksi kertaa päivässä. Aamulla on fysiikkatreeniä ja toinen harjoitus on jäällä. Ensi viikolla alkaa pelaajien omatoiminen kuukauden treenijakso. Antti sanoo, että omatoimiselle harjoitusjaksolle Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki antaa ohjeet.

Voimapuolen harjoitukset sekä luistelua tukevat treenit ovat nyt ykkösasia”, kolme vuotta Kärppien juniorimyllyssä pelannut Antti sanoo.

84 peliä viime kaudella

Hän sanoo, että pelikausien aikana on tullut paljon otteluita. Viime kaudella hän pelasi 84 peliä kun maajoukkuepelit ovat mukana.

Edelliskaudella tuli 76 peliä B- ja A-junnuissa. Parhaimmillaan oli jopa kaksi peliä päivässä ja viikonlopun aikana kolme matsia. Pelit kehittävät”, kahden vuoden iässä luistelemaan oppinut Antti sanoo.

Ensimmäisen ottelun hän pelasi 4- vuotiaana.

Pelotti mennä jäälle kun muut olivat neljä vuotta vanhempia. Pelipaidan helmakin roikkui jäässä”.

Antti on intohimoinen harjoittelija. Hän sanookin, että jos on vapaapäivä harjoituksista, niin ei tiedä mitä tekisi.

Tuntuu, että tulee hulluksi”.

Epäilyksen maila kovassa käytössä

Kesäisin kotipihalla Leppätiellä on Antti tuttu näky mailoineen ja kiekkoineen, kun iskee kiekkoa maaliin ja toistoja tulee toiston jälkeen. Toisinaan on ollut maalivahtikin paikalla ja sen osan on saanut Antin pappa.

Vaarilla oli kova paikka olla maalivahtina 78- vuotiaana, sählykypärä päässä”, Antin isä-Esa toteaa hymyssä suin.

Kovimmassa käytössä mailoista on ollut Heikki Epäilyksen antama maila. Kun Antti oli vielä pikkunappula, niin hän oli katsomassa Huiman miesjoukkueen peliä. Pelin loputtua pelaajat jakoivat mailoja.

Kun olin niin pieni, niin en uskaltanut mennä mailaa pyytämään, mutta serkkupoika meni ja sai mulle Heikin mailan. Se maila on ollut todella kovassa käytössä, eikä siinä enää ole lapaakaan juuri lainkaan”, Antti kertoo mailaa esitellessään.

NHL:n varaustilaisuus

Juhannuksen aika on mielenkiintoinen sekä jännittävä nuorille jääkiekkoilijoille, niin myös Antti Kalaputaalle. Kun hän heinäkuussa täyttää 18 vuotta, niin hän kuuluu NHL- draftin varattavien pelaajien joukkoon.

Antti myöntää, että varaustilaisuus hieman jännittää, mutta ei sen enempää.

Jos tulee varaus NHL:n, niin se otetaan vastaan, mutta ei kaada maailmaa vaikka ei tulisikaan. Katsotaan, mitä tapahtuu”, Antti Kalapudas päättää.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot