Eetu Rantalan ykköstavoite pikajuoksun osalta on kesällä alittaa EM- Zürichin kisarajat ja edustaa Suomea arvokisassa.

 

 

Eetu Rantalan ykköstavoite pikajuoksun osalta on kesällä alittaa EM- Zürichin kisarajat ja edustaa Suomea arvokisassa.

 

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten pikajuna, Oulun Pyrintöä edustava Eetu Rantala sanoo, että urheilullisesti hyvin mennyt hallikausi antoi uutta potkua kesäkauden kisoihin

Kokonaisuutena koko hallikausi meni hyvin, niin treenimielessä kuin myös kilpailullisesti. Rovaniemen SM- kisoista juoksin 200 metriltä SM- kultaa, mutta 60 metriä ei mennyt tavoitteen mukaan, kun lähentäjälihaksessa oli jotain häikkää. 200 metrin kisassa se ei haitannut”, Eetu selvittää.

Talvikauden aikana Rantala harjoitteli kaksi, kolmen viikon jaksoa Teneriffalla.

Maajoukkueryhmän kanssa on myös ollut yhteisiä leirityksiä Pajulahdessa. Testit ovat selkeästi kertoneet, että eri ominaisuudet pikajuoksuun ovat kehittyneet, mutta juoksun taloudellisuudessa on vielä kehitettävää. Kauden aikana tavoitteena on laittaa tauluun sellaiset ajat, että elokuussa juoksen EM- kisoissa Zürichissa”, Rantala sanoo ja antaa ymmärtää, että hän haluaa olla myös Suomen nopein pikajuoksija.

Eetu myöntää, että EM- kisoihin selviytyminen on kova tavoite, mutta uskoo vakaasti, että tulosrajat ovat arvokisaan alitettavissa. Satasella tulosraja on 10,38 sekä 200 metrillä 20,97.

Olosuhteet pitää olla kunnossa, eikä puskea vastaiseen tuuleen”.

Jonathan Åstrand alitti kisarajat kauden avauskisassa ja se oli pienoinen yllätys. Toki tiedossa oli, että Jonathan on kovassa iskussa, mutta jo nyt tässä vaiheessa. Pikaviestijoukkueella haetaan myös tulosrajan alitusta sekä Suomenennätystä. Joukkueessa ovat Åstrandin ja minun lisäksi, Myllymäki, Hämäläinen sekä hallikaudella kovassa kunnossa ollut Visa Hongisto”, Rantala kertoo.

EM-kisat ovat Eetun ykköstavoite, mutta korkealle hän noteeraa myös 23- vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Tanskan Kööpenhaminassa heinäkuun lopulla.

Ennätykset heti uusiksi

Eetu sanoo, että tänä päivänä Suomen pikajuoksu on mennyt eteenpäin.

Porukka on kovassa kunnossa. Kovemmassa kuin vuosi sitten ja se lupaa hyvää kesää ja tasaisia kisoja. Nuoria sprinttereitä on myös nousemassa kyytiin mukaan”, Eetu Rantala on huomioinut.

Kilpailukauden Eetu avasi viikonloppuna Karjaalta. Eikä avauskisa yhtään hullummin mennytkään. Sataen Eetu voitti ennätysajallaan 10,48 ja oli 200 metrillä kakkonen ajalla 21,26, vain niukasti Åstrandille hävinneenä. 200 metrillä hän paransi ulkoratojen ennätystään noin puolella sekunnilla.

Sunnuntaina on Lahden Eliittikisoissa satasen katsastuskisa. Olisivatpa vain olosuhteet kohdallaan, niin sieltä saattaisi rävähtää ihan kunnon aika”.

Liikuntabiologia kiinnostaa

Urheilun saralla Eetulla riittää tavoiteltavaa, mutta yksi tavoite on myös siviilipuolella. Hän hakee opiskelupaikkaa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteelliseen lukemaan liikuntabiologiaa. Ensimmäisen vaiheen testeissä hän selvitti. Toinen testivaihe on vielä edessä.

Testit ovat monipuoliset eri urheilulajeilla. Jos ei nyt nappaa, niin sitten kokeillaan vuoden päästä uudestaan”.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot