Sanni-Sisko Onkalo, Joanna Kerkelä sekä Riikka Korpi tutkivat Italian kartasta, mistä löytyy Alto Adige.

 

Sanni-Sisko Onkalo, Joanna Kerkelä sekä Riikka Korpi tutkivat Italian kartasta, mistä löytyy Alto Adige.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Nuorisokuoron 36:s ulkomaanmatka suuntautuu tällä kertaa Italiaan. Kuoro esiintyy Alto Adigessa, Etelä- Tirolissa, Alta- Pusteria kuorofestivaalilla juhannusviikolla.

Kuorofestivaalilla on mukana 62 kuoroa, joista Oulaisten Nuorisokuoro on ainoa suomalainen kuoro. Muita kuoroja tulee muun muassa Etelä- Koreasta, Israelista, Saksasta, Sveitsistä, Unkarista sekä Yhdysvalloista.

Oulaisten Nuorisokuoron johtaja Tapani Tirilä sanoo, että kutsu kuorofestivaalille tuli viime syksynä.

Siitä lähtien olemme harjoitelleet ohjelmistoa. Musiikillinen pääpaino meillä on suomalaisessa kuoromusiikissa, mutta laulamme myös italiankielellä. Esiinnymme festivaalien avajaiskonsertissa yhdessä italialaisen, israelilaisen sekä yhdysvaltalaisen kuoron kanssa. Lisäksi meillä on yksi kirkkokonsertti sekä maallinen konsertti, jossa säveltäjänimiä ovat muun muassa Seppo Pohjola, Jukka Linkola, Jussi Chydenius ja Jean Sibelius. Kirkkokonsertissa laulamme muun muassa Pekka Kostiaisen, Sofia Litheniuksen ja Javier Buston teoksia. Mielenkiintoinen konsertti tulee myös olemaan kun laulamme yli 2 000 metrin korkeudessa alppimajalla”, Tirilä kertoo.

Aiemmin ei Oulaisten Nuorisokuoro ole laulanut italiankielellä, mutta sen sijaan toinen Tirilän johtama kuoro, Naiskuoro Välke on laulanut italiaksi.

Välkkeen laulajat ovat Nuorisokuoroa opastaneet italiankielen kanssa, mutta totta kai olemme myös käyttäneet italiankielen opettajia hyväksemme. Laskeskelin, että eri konserteissa olemme laulaneet yli 20 eri kielellä, muun muassa maorin- kielellä”, kuoronjohtaja kertoo.

Kolmatta kertaa Nuorisokuoron ulkomaan matkalla lähtevät kuorolaiset Sanni-Sisko Onkalo, Joanna Kerkelä sekä Riikka Korpi vakuuttavat, että Italian kielen kanssa ei ole ongelmia.

Yllättävän helposti laulun tekstit jäävät mieleen. Ei italiankieli ole tuntunut hankalalta”, tytöt sanovat.

Sanni-Sisko, Joanna ja Riikka sanovat, että aiemmin he eivät ole olleet kuoromatkalla, joka ulottuu näin kauas.

Latviassa ja Norjassa olemme olleet mukana. Italian kuorofestivaali on laajuudessaan myös paljon isompi kuin konsertit Latviassa ja Norjassa”, Sanni-Sisko sanoo.

Esiintyminen kansallispuvuissa

Oulaisten Nuorisokuoron vahvuus Alto Adigessa on 24 laulajaa. Koko ryhmän vahvuus 29 henkilöä.

Matkaan lähdemme tiistaina 17. päivä. Majoitumme alppihotelliin, joten maisemat taitavat olla aika upeat. Osassa konsertteja on kuorolaisilla yllään upeat suomalaiset kuoropuvut”, Tirilä sanoo.

Pukuja on löytynyt kuorolaisten kotoa, vuokrattu, ostettu ja myös lainattu. Kaiken kaikkiaan meillä on kolme esiintymisasua festivaaleilla”, tytöt kertovat.

Kun tytöiltä kysyy, mikä olisi sellainen paikka, jonne he haluaisivat lähteä esiintymään, niin vastaus oli, että mahdollisimman kauas.

Australia ja Uusi-Seelanti”, Sanni-Sisko ja Riikka sanovat. Joanna mieleen olisi Pariisi.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot