Oulaisten Osuuspankin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Mika Korkia-aho.

 

 

Oulaisten Osuuspankin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Mika Korkia-aho.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Elokuun ensimmäisenä päivänä aloittaa Oulaisten Osuuspankin toimitusjohtajana Mika Korkia-aho. Valinnan teki Osuuspankin hallintoneuvosto yksimielisesti viime viikon torstaina. Pankin toimitusjohtajan tehtävään haki kolmetoista henkilöä.

Oulaisiin Korkia-aho tulee Alavuden Osuuspankin pankinjohtajan paikalta, jossa hän ehti työskennellä kolmen vuoden ajan.

Hän sanoo, että Oulainen on hänelle tuttu paikka, sillä vuonna 2007 hän oli pankissa Osuuspankin esimiesvalmennusjaksolla.

Siltä ajalta osa henkilökuntaa on jo tuttua, mutta toki henkilökunnassa on uusiakin kasvoja”, Sievistä kotoisin oleva, 34 vuotias Mika Korkia-aho kertoo.

Työuransa pankkimaailmassa hän aloitti Nordeasta, mutta tuli OP- ryhmään mukaan vuonna 2005.

Olen ollut OPPK:ssa ja Pohjolassa vakuutusmyyjänä. Uran yksi tärkeimmistä asioista on ollut, että pääsin OP- esimiesvalmennukseen. Hakijoita oli noin tuhat, joista yksitoista valittiin. Esimiesvalmennuksen jälkeen työskentelin Alajärven Osuuspankissa yritysrahoituspuolella ja josta siirryin Alavudelle pankinjohtajaksi”.

Hän sanoo, että jo vuonna 2007 hän huomasi, kuinka poikkeuksellisen hyvä henkilökunta Oulaisten Osuuspankissa oli.

Yhteishenki oli silloin hyvä ja on sitä edelleenkin. Olen siitä vakuuttunut. Oulaisten Osuuspankki on muutenkin hyvässä kunnossa, mitataan sitä millä mittarilla tahansa”, Mika Korkia-aho sanoo.

SM- mitaleja voimanostosta

Vapaa- ajalla Korkia-aho suuntaa mielellään kuntosalille pään nollaukseen. 2000- luvun taitteessa hän kilpaili aktiivisesti voimanostossa Sievin Sisun riveissä, aina SM- tasolla saakka. Vuonna 1997 hän saavutti penkkipunnerruksen SM- kisoista pronssia. Pari vuotta myöhemmin hän nosti voimanoston SM- kisoista pronssia sekä penkkipunnerruksesta SM- hopeaa.

Voimanoston kautta on kuntosalitoiminnasta tullut pysyvä kuntoilumuoto”.

Perheeseen kuuluu Minna- vaimo sekä kolme lasta.

Vaimo on ammatiltaan opettaja ja lapsilla riittää harrastuksia. Oulaisista meillä on nyt hakupäällä omakotitalolle. Toivottavasti sellainen löytyy ennen elokuun alkua”, Mika Korkia-aho vinkkaa.

Osuuspankin nykyinen toimitusjohtaja Jari Anttila siirtyy Kemin Osuuspankin toimitusjohtajaksi. Hänen ja uuden toimitusjohtaja Mika Korkia-ahon vahdinvaihto pankilla tapahtuu kahvittelun merkeissä heinäkuun 11. päivä.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot