Kääriäinen on oluen ystävä. Kuvassa näyttelijöistä vasemmalta Piia Minkkinen, Tuula Haarakangas ja Paula Rautio.

 

Kääriäinen on oluen ystävä. Kuvassa näyttelijöistä vasemmalta Piia Minkkinen, Tuula Haarakangas ja Paula Rautio.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Ja lampaanviulu soi, on maalaiskomedia, jossa Helsingin hienostoväki laittaa maalaiskylän elämän sekaisin.

Näytelmää esittää teatteriyhdistys Rompooli yhteistyössä Jokihelmen Opiston kanssa. Käsikirjoituksen on laatinut näytelmäkirjailija Jari Nenonen. Ja lampaanviulu soi- näytelmän esityspaikkana on Väinölänranta Oulaisissa, joka toimii erinomaisesti kesäteatterina. Luonto on lähellä esityspaikkaa, joki solisee taustalla. Väinölänranta toimii todella hyvin kesäteatterina.

Näytelmä on hauska, humoristinen otos maalaiskylästä, jonka rauhaisaa eloa tulee rikkomaan helsinkiläinen hienostopariskunta suurine ajatuksineen. Munskärnän hienostopariskunnalla oli mielessä lasitaide maalaistalojen ikkunoihin kuin myös kylän emäntien saaminen alastonmalleiksi.

Olut maistuu Kääriäiselle

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat tyypilliseen suomalaiseen maalaiskylään, jossa on muun muassa tyhjä kyläkoulu, vielä toimiva kyläkauppa ja, jossa posti kulkee ja ihmisillä tahtoa elää yhteisössä. Täällä kaikki tuntevat toisensa. Sitten, kylälle tulla tupsahtaa Helsingistä ”uudisasukkaita” toteuttamaan unelmaansa maalaiselämästä aikomuksenaan piristää kylän kulttuurista ilmapiiriä, joka onkin levännyt vain muutaman paikallisen harteilla. Kuinkahan kulttuurinen piristysruiske vaikuttaa kyläläisten, kauppiaspariskunnan, Kääriäisten, Virtasen, opettajan, terveydenhoitajan, Olavin ja postinjakajien elämään ja arkeen?

Kannattaa käydä katsomassa ja toteamassa asian laita itse. Hymy ja nauru ovat herkässä näytelmän aikana, reilun tunnin ajan.

Näytelmän kaikki henkilöt ovat naisia, mutta heiltä luonnistuu myös miesroolit. Kaikki näyttelijät suoriutuvat loistavasti rooleistaan ja kaiken kruunaa, ison roolin näytelmässä tekevä Paula Rautio Kääriäisen roolissa, jolle olut maistuu ja puhetta piisaa.

Näytelmän rooleissa esiintyvät: Paula Rautio, Piia Minkkinen, Tuula Haarakangas, Kerttu Kinnunen, Maarit Kärki, Terttu Laulumaa, Sirkka Piilola, Irma Saastamoinen, Irja Färm, Johanna Saarela ja Sonja Kukkola. Ohjaus: Hanna Hautala. Äänet ja musiikki: Martti Saastamoinen. Puvustus: Työryhmä. Lavastus: Työryhmä, Jarkko Laulumaa ja Martti Saastamoinen.

Ja lampaanviulu soi- esityksiä on vielä kaksi jäljellä, tänään sekä heinäkuun 5. päivänä.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot