Finaalin viimeisessä kurvissa Rakennusliike Sorvoja painoi väkisin kisan voittoon Anne Rajaniemen ohjauksessa.

 

Finaalin viimeisessä kurvissa Rakennusliike Sorvoja painoi väkisin kisan voittoon Anne Rajaniemen ohjauksessa.

Kaupungin joukkueen murheena tekniset ongelmat hetekarallissa

Ari Vilminko

OULAINEN

LC Oulaisten Raputapahtuma Sun- hotellin aukiolla lauantaina oli jymymenestys. Yleisöä oli paikalla todella runsaasti seuraamassa hetekarallia, jossa vormulat oli viritelty huippuiskuun.

Hetekaralliin osallistui kuusi autokuntaa, joista voittoon kaasutti rakennusliike Sorvojan joukkue. Joukkueen voitontakeena oli rautaiset, kestävät moottorit, jotka olivat viritetty huippukuntoon, kuskin Anne Rajaniemen loistavat ajolinjat sekä virtaviivainen vormula. Joku tiesi ennen kisaa kertoa, että Sorvojat ovat selkeitä ennakkosuosikkeja ja olivat tapahtumaa varten hakeneet kunnonajoitus jopa korkean paikan leiriltä Honkamajalta. Mene ja tiedä, mutta jo aika-ajossa oli joukkue vakuuttava eikä teknisiä ongelmia ollut. Finaalikisaan joukkue starttasi kakkosruudusta, kun Yrittäjät olivat aika- ajon nopein joukkue.

Tämänvuotisesta hetekarallin mestaruudesta käytiin lopulta tiukka kisa, mutta viimeisen kurvin Rakennusliike Sorvoja ajoi paremmin ja rohkeammin kuin toiseksi sijoittunut Nuorisoseuran joukkue, jossa ohjaimissa oli Susanna Vuoti. Kolmantena maalilinjan ylitti Niko Ahvenlammen kipparoima Yrittäjien joukkue. Neljäs oli Lions- club, ohjaimissa Rauno Ojantakanen, joka oli varustautunut kisaan viimeisen päälle ajohaalarilla sekä niskatuellaViidenneksi sijoittui nuorekas Olojen joukkue, ohjaimissa Australian apu Maria. Kaupungin joukkue jäi häntäpäähän, vaikka ennen kisaa uhosi kovasti, että mikä joukkue on kakkonen. Reijo Hakala oli ratin vääntäjänä sekä moottoreina Jarmo Soinsaari ja Mersu-paitaan varustautunut Kai Pajala. Ennen kisaa joukkue piti pitkän taktiikkapalaverin, mutta hyvä taktiikka mureni vormulan tekniseen ongelmaan. Joukkue oli jopa niin tosissaan, että tauolla ei Hakalalle annettu kahvia saati pullaa, ettei paino nouse.

Aika- ajon jälkeen vahvistettiin moottoripuolta ja kun varikkokäynti onnistui nappiin, niin tulos oli sitä mitä haettiin. Kokenut ratinvääntäjä- Anne oli isossa osassa voittoon”, Sorvojan leiristä, Martin ja Tommin toimesta viestiteltiin kisan jälkeen.

Ennen kisaa jokainen auto katsastettiin, kuskia ja moottoreita myöten, asiaan vihkiytyneen katsastusmies Lindin johdolla. Muutama auto meni nipin napin läpi ja katsastuspäällikön mukaan ensi vuonna on tarkempi syyni. Vuosi on aikaa laittaa vormuloita kuntoon.

Hietaharjulle valokuvakisan voitto

LC Oulaisten valokuvauskilpailun aiheena oli Meille rakas Pyhäjoki. Kisassa oli mukana kymmenen valokuvaa, joista Oulaisten Valovoiman sekä Lions- clubin edustajat valitsivat parhaaksi kuvaksi Anssi Hietaharjun valokuvan Uudenvuoden tulva. Kuva on otettu Väinölänrannasta 29.12.2013.

Kuva esittää tulva- aikana rantaan ajautunutta tynnyriä. Kuvatekstissä Hietaharju totesi, että Pyhäjoki tulvi kevättulvansa lähes puolivuotta liian aikaisin ja kuvassa on pieni ristiriita rannan ja taustan välillä, olemmeko mekin tulvan tuomia.

Diplomia vastaanottaessaan Hietaharju kertoi, että valokuva on otettu kun hän oli menossa töistä ruokatunnin viettoon.

Kun minulla on autossa aina kamera mukana, niin huomasin Väinölänrannassa, että siinä on sopiva kohde valokuvalle”, luontokuvaajaksi tunnustautuva Anssi Hietaharju totesi.

Kilpailun toiseksi parhaaksi kuvaksi raati ruoti vihantilaisen Anna-Leena Saukon otoksen Iltahetki Pirttikoskella, jossa raatia miellytti rauhallinen tunnelma.

Valokuvakisan kolmanneksi parhaaksi kuvaksi raati valitsi Martti Lehtisen ottaman kuvan Pyhänkoskelta, nimellä Antoisa Pyhäjoki. Raatin mielestä kuvasta tulee esiin kalamiehen unelmatilanne sekä onnistumisen ilo.

Runsaasti yleisöä hetekarallissa

LC Oulaisten presidentin Kyösti Terentjeffin mielestä päivätapahtuma Sun- hotellin edustalla oli onnistunut.

Eräiden laskelmien mukaan hetekarallia oli seuraamassa sekä musiikista nauttimassa noin 400 henkilöä. Oli hienoa, että väki tuli paikalle. Sen sijaan perjantai- illalle suunniteltu iltatori ei onnistunut. Ehkä sen osalta tiedottaminen jäi liian vähäiseksi”, Terentjeff kertoi.

Hetekarallin yhteydessä SeutuMajakka tarjosi yleisölle päiväkahvit pullan kera sekä lapsille pillimehut. Kahvia menikin yli 20 litraa, noin 150 kupillista ja pillimehuja 60. Oulaisten Nuorisoseuran väki hoiti tarjoilun.

Musiikista vastasi Sanna & the Jones.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot