Jääkobrat ry:n puheenjohtaja Markku Hanhela esittelee seuran uutta pelipaitaa.

 

 

 

 

Jääkobrat ry:n puheenjohtaja Markku Hanhela esittelee seuran uutta pelipaitaa.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisiin perustettiin talvella 2014 uusi, lasten ja nuorten jääkiekkoharrastukseen keskittyvä urheiluseura, joka sai nimekseen Jääkobrat ry.

Kutsumanimenä käytämme pelkästään Cobraa”, juniorikiekkoilun erikoisseuran puheenjohtaja Markku Hanhela sanoo.

Cobrat lähtee vahvasti näkymään tulevalla kiekkokaudella, sillä seuran nimeä kantaa kymmenen joukkuetta.

Toki joukkueista on kolme yhteisjoukkuetta Ylivieskan Jääkarhujen kanssa ja joukkueet pelaavat YJK/ Cobrat nimellä. Muut joukkueet, vuonna 2002 syntyneistä lähtien aina G-junnuihin saakka pelaavat Cobrien nimellä”, Hanhela selvittää.

Kun uusi seura aloittaa pelikauden, niin seuran piti myös hankkia uudet pelipaidat, joiden pääväri on musta. Puheenjohtaja kiittelee oulaistelaisia yrityksiä, joita on kiinnostanut uuden seuran tulo kiekkomarkkinoille.

Tukijoiden myötä saimme uudet pelipaidat hankittua, ja toiminta käyntiin myös urheilullisesti. Kiitos siitä heille. Seurana olemme myös suosittaneet, että joukkueet käyttäisivät paikallisia yrityksiä ja liikkeitä ostoissaan”.

Uudella seuralla on joukkueita enemmän kuin viime kaudella. Pelaajia on tällä hetkellä mukana noin 150.

Nuoremmissa joukkueissa ei pelaajamäärä huimaa ja niihin kaivataan lisää vahvistuksia. Varsinkin G-junnut tarvitsevat lisää pelaajia kuin myös tekijöitä joukkueen taustalle ja valmennukseen. Asioissa voi ottaa yhteyttä valmennuspäällikkö Tero Puotiniemeen taikka joukkueenjohtajiin, joiden yhteystiedot löytyvät uusilta nettisivuilta www.cobrat.fi ”, Hanhela selvittää ja muistuttaa, että seuralla on yhteistyötä myös HaU Huskien kanssa.

Jokainen joukkue hoitaa menonsa

Uuden seuran rahatilanteesta puheenjohtaja sanoo, että se ei tietenkään ole mikään ruhtinaallisen hyvä. Jäsenmaksuilla ja kaupungin myöntämällä avustuksella katetaan seuratoiminnan kiinteät kulut ja pystymme myös järjestämään koulutusta valmentajille ja toimihenkilöille.

Toisaalta eipä seuran kirstun pohjalla tarvitse juuri ollakaan, sillä jokainen joukkue hoitaa itse omat rahamenonsa jäämaksuista lähtien. Kuukausimaksut tulevat olemaan joukkueista riippuen 20-40 euron haarukassa nuoremmissa ikäluokissa ja vanhemmissa 50-80€, joten kovin korkeat eivät maksut ole. Joukkueilla on myös varainhankintakeinoja kuten talkootyöt, mutta vanhempien rahapussi on monesti se tärkein rahoitusmuoto”, Hanhela summailee.

Hän sanoo, että tulevaisuudessa on tavoitteena hankkia tukijoita ja yhteistyökumppaneita siten, että seura pystyy tukemaan konkreettisesti myös joukkueiden toimintaa.

Perjantaina Cobrat tekevät ensimmäiset luistelupotkut Oulaisten jäähallissa.

Reilu kuukausi on treeniaikaa ennen kuin sarjakausi käynnistyy. Luistelu ja kiekkokoulun järjestämme syksyllä sekä ehkä vielä keväällä. Uutena otamme toimintaan mukaan Girls Hockey Days-päivän lokakuussa, joka on tarkoitettu lähinnä eskari ja alakouluikäisille tytöille. Jääkiekkoliitolla on valtakunnallinen tavoite tyttökiekon kehittämiseen ja tyttöjen saamiseen lajin pariin ja me tulemme olemaan siinä aktiivisesti mukana”, puheenjohtaja sanoo.

Toimintaa yhtenäistetty

Hanhela sanoo, että Cobrien ulospäin toiminta näyttää entisen kaltaiselta eli harjoitellaan ja pelataan eikä periaatteessa uutta ole kuin seuran nimi sekä pelipaita.

Seuran sisällä toimintaa on yhtenäistetty ja terävöitetty laatimalla seuratoimijaohje ja seuran säännöt kertomaan, kuinka seurassa toimitaan ja mitä kenenkin tehtäviin kuuluu. Sen myötä uusien pelaajien ja vanhempien on helppo päästä mukaan seuratoimintaan. Lisäksi olemme johtokunnassa laatineet seuralle vuoteen 2020 ulottuvan strategian toiminnan kehittämiseksi. Valmennusosaamisen kehittäminen ja valmentajien arvostuksen nostaminen on erityisenä painopisteenä seuran strategiassa. Tavoitteena meillä on nostaa jääkiekko paikkakunnan suosituimmaksi lajiksi harrastajamäärällä mitattuna”.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot