Kari Nettamo toi Lampinsaaren Lasten tapahtumaan vuonna 2010 oman säväyksen muisteluillaan. Yllä tietenkin legendaarinen Sinkki- Seppojen verkkatakki.

 

 

 

Kari Nettamo toi Lampinsaaren Lasten tapahtumaan vuonna 2010 oman säväyksen muisteluillaan. Yllä tietenkin legendaarinen Sinkki- Seppojen verkkatakki.

 

 

Ari Vilminko

VIHANTI

Kaivoskylän lapset, legendat kokoontuvat jälleen ensi kesänä yhteen muistelemaan menneitä Lampinsaaren aikoja.

Ensimmäisen kerran Lampinsaaren Lasten kokoontuminen toteutettiin vuonna 2000 ja kun muistelut järjestetään viiden vuoden välein, niin ensi kesänä on neljäs kokoontuminen. Tapaamisen ajankohta on heinäkuun toinen lauantai.

Kun edellisen kerran, vuonna 2010 tapahtuma toteutettiin, niin väkeä oli paikalla todella runsaasti. Pääjuhlassa Ristonahon koululla sali pursusi väkeä, eikä kaikki edes sopineet istumaan. Ohjelmassa oli silloin koululaisten esityksiä, puheen piti Lampinsaaressa varttunut Leena Lähdesmäki-Mäkinen, oli musiikkiesityksiä sekä tietenkin jalkapallokonkareiden perinteinen pelihetki. Iltaa vietettiin Paviljongilla jutustelujen merkeissä kahvitelleen sekä nauttien elävästä musiikista.

Kyselyjä ympäri Suomen

Tapahtuma oli silloin onnistunut joka suhteessa.

Se antaa voimaa edelleen, että ensi vuonna järjestetään uudestaan. Kyselyjä on jo tullut ympäri Suomen”, legendojen kokoontumisia junaillut Maija Isokääntä kertoo.

Ensi vuonna tapahtuman järjestäjänä ei enää toimi Lampinsaaren kyläyhdistys kuten viime kerralla. Maija sanoo, että tapahtuma ideoidaan porukalla sosiaalisen median kautta.

Porukka on jo syntynyt ja nyt jo keskustellaan, minkälainen tapahtuma järjestetään ja mitä on ohjelmassa. Kuinka tarjoilut, kahvituksista ja ehkä ruokailuista lähtien hoidetaan, niin sekin on mietinnässä. Kun koululla on saatu pääjuhla vietettyä, niin sieltä siirrytään Paviljongille viettämään iltaa kuten aiemmallakin kerralla. Se on nyt selvää, että SiSe:n jalkapallokonkarit pelaavat pelinsä tapahtuman yhteydessä Lampinsaaressa koulun läheisyydessä”, Maija selvittää.

Koppi on jo otettu

Neljä vuotta sitten Maijan kanssa legendojen tapahtumaa järjestellyt Kari Laurila sanoo, että viime kerralla tuli luvattua, että viiden vuoden päästä tavataan, niin lupaukset pidetään.

Tapahtumasta on jo otettu koppi ja Lampinsaaren lapset kokoontuvat neljänteen tapaamiseen. Viime kerralla oli todella hyvin lampinsaarelaisia paikalla, niin se antoi uskoa, että seuraavan kerran tavataan vuonna 2015”, Laurila sanoo.

Kieltämättä tapahtuman järjestelyissä on oma, iso hommansa, mutta eiköhän tuo hoidu vaikka Kyläyhdistys ei enää ole mukana järjestelyissä. Ehkä suurin kysymys tulee olemaan kuinka ruokailut hoidetaan kuin myös, mitä ilta pitää sisällään”, Kari Laurila puntaroi.

Hän sanoo, että sosiaalinen media on hyvä apu tämänlaatuisessa tapahtumassa.

Meidät löytää facebookista Lampinsaaren lasten nimellä”.

Lampinsaaren kyläyhdistyksen puheenjohtaja Urpo Viitala vahvistaa, että tällä kertaa yhdistys ei ole mukana järjestämässä kylätapahtumaa.

Edellisellä kerralla se oli ehkä liian iso ponnistus meidän pienelle talkooporukalle. Tilat annamme kuitenkin käyttöön Paviljongilta”, Viitala lupaa.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot