Oulaisten Musiikkiviikoille tuo paikallista väriä kanteleen soiton taitaja Päivi Ollikainen eli Ida Elina.

 

 

Oulaisten Musiikkiviikoille tuo paikallista väriä kanteleen soiton taitaja Päivi Ollikainen eli Ida Elina.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Musiikkiviikot pärähtävät käyntiin 28 kerran lokakuun 24. päivä. Ja käynnistyvätkin näyttävästi, sillä viikkojen avauskonsertissa kuullaan Jari Sillanpäätä. Konsertti on Rakkaudella merkitty mies.

Musiikkiviikkojen toimikunnan jäsen Anu Änäkkälä sanoo, että syksyn aikana Sillanpää kiertää Suomen suurimmat konserttisalit.

Konsertissa kuullaan popahtavia soundeja kuin myös hänen klassikkoja. Hän on yksi Suomen suosituimmista taitelijoista”, Anu totesi.

Sillanpäästä käynnistyy Musiikkiviikkojen 16 konsertin sarja. Konserttien lähtökohtana on monipuolisuus klassisesta musiikista aina rockiin saakka.

Tarjolla on myös paikallisuutta sekä kansainvälisyyttä”, Musiikkiviikkojen taiteellinen johtaja Tapani Tirilä sanoo.

Hän sanoo, että viikoilla jatketaan edelleen alkuperäisellä perusrakenteella.

Perusrakenne on live- musiikki sekä musiikkia monipuolisesti. Perusrakenteeseen kuuluu myös, että kaikkia konsertteja emme voi rakentaa sillä tähtäimellä, että sali tulee aina täyteen kuulijoita. Jossain konsertissa saattaa olla 50 ihmistä paikalla, mutta se konsertti saattaa olla ainutlaatuinen juuri heille”, Tirilä kertoo.

Musiikkiviikkojen budjetti 16 konsertin osalta on 130 000 euroa. Se on hieman pienempi kuin viime vuonna.

Haastetta riittää. Yksi iso sponsori vetäytyi pois ja myös kaupunki karsi omaa osuuttaan 10 000 eurolla. Kun nämä asiat selvisivät, niin hiki tuli hattuun. Se toi haastetta budjetointiin, mutta siitä on selvitty monen väännön jälkeen”, Tirilä sekä kaupungin kulttuurijohtaja Minna Vilenius kertovat.

Lipputulos ovat merkittävä budjetissa ja ne ovat kattaneet yli puolet budjetista jo vuosien ajan. Kävijätavoite on 3 500 henkilöä. Se on vakiintunut määrä Musiikkiviikoille”.

Paikallisuutta ja romanimusiikkia

Paikallinen musiikki on aina ollut osa Oulaisten Musiikkiviikkoja, eikä tämäkään vuosi tee poikkeusta. Sitä tarjoavat muun muassa viulisti Antti Tikkasen Vivaldi- konsertti, kanteleen soitolla nimeä tehnyt Päivi Ollikainen eli Ida Elina gospel- tyyppisellä konsertti sekä pianisti Jouni Someron Suomalaisen musiikin konsertilla yhdessä tenori Mika Pohjosen kanssa. Oulaisten Nuorisokuoro sekä kamarikuoro Vox Ardens esiintyvät kirkossa toivevirsien illassa.

Musiikkiviikkojen yksi mielenkiintoisimmista konserteista on romanimusiikin konsertti, jota tulkitsee Hilja Grönfors.

Valtaväestö pääsee kuulemaan ja tutustumaan tunteisiin vetoavaa musiikkia. Hilja myös kertoo laulujen taustoista. Uskon, että tämä konsertti kiinnostaa”, toimikunnan jäsen Helena Vuolteenaho uskoo.

Teräsniska, Apulanta, lastenkonsertti

Musiikkiviikoilla kuullaan muun muassa ikivihreitä sävelmiä, joita esittävät Jaakko Ryhänen, Seppo Hovi, Four- Cats yhtyeestä tuttu Pentti Lasanen. Ensimmäistä kertaa Oulaisissa kuullaan suosittua Suvi Teräsniskaa. Oulussa asuva Teräsniska on noussut viihdetaivaan kiintotähdeksi, jonka albumeita on myyty tähän mennessä yli 300 000 kpl. Punk- rokkia viikoille tuo Apulanta.

Bändi on perustettu vuonna 1991 ja on yhä voimissaan. Bändiin kuuluu Toni Wirtanen, Sipe Santapukki sekä Ville Mäkinen. Bändi on Suomen menestyneimpiä ja kuulijakunta on laaja. Bändin uutta nostetta tuo Toni Wirtanen, sillä hän mukana syksyllä alkavalla Vain elämää- ohjelmassa”, Vuolteenaho tietää.

Lapsille ja miksei myös vanhemmille on tarjolla lastenkonsertti Hiiri mittaa maailmaa. Konsertissa on mukana Pikku Kakkosen suosittu musisoiva juontaja Siina Hirvonen. Konserttiin on luvassa paikan päälle myös itse Katti Matikaisen vierailu.

Puhdasta pianomusiikin helmiä tuo viikoille Risto Lauriala, jonka velipoika suu Oulaisissa. Makuja ja musiikkia tarjoaa kreikkalaiseen tyyliin, erityisvieraana busukin soiton taitaja Masno Kotsifakis. Oulaisten Nuorisokuoro täydentää illan Mikis Theodorakiksen sävellyksillä.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot