Tomi ja Maaret Rantanen aloittavat Oulaskankaan sairaalan kahvilayrittäjinä syyskuun alusta, Café de Maare- nimellä.

 

 

Tomi ja Maaret Rantanen aloittavat Oulaskankaan sairaalan kahvilayrittäjinä syyskuun alusta, Café de Maare- nimellä.

 

 

Leivonnaismaistelut jatkuneet kahden viikon ajan

Ari Vilminko

OULAINEN

Tomi ja Maaret Rantanen aloittavat Oulaskankaan sairaalan kahvilayrittäjinä syyskuun ensimmäisenä päivänä. Aiemmin pääsisäänkäynnin aulassa olevaa kahvilaa on Oulun yliopistollinen sairaala hoitanut omin voimin, mutta nyt sairaala haki lehti- ilmoituksella yrittäjää kahvilaa.

Teimme hakemuksen ja meidät valittiin kahvilaan yrittäjiksi. Tila on edelleen OYS:n ja olemme vuokralla. Kahvilan keittiötiloissa on parhaillaan remontti menossa, jonka pitäisi valmistua niin, että uudistunut kahvila voidaan avata maanantaina, 1. päivä syyskuuta. Remontin toteuttaa yliopistollinen sairaala”, Tomi Rantanen puntaroi.

Maaret on ollut aiemmin neljä vuotta tässä kahvilassa töissä ja se saattoi ehkä vaikuttaa siihen, että meidät valittiin kahvilayrittäjiksi. Hän tuntee sairaalan kahvilan työskentelytavat”, Tomi mietiskelee.

Rantaset sanovat, että kahvilan aukioloajat ovat samat kuin aiemminkin eli kahvilan ovet aukeavat klo 8.00 aamulla ja sulkeutuvat klo 15.30.

Toki voi olla, että kokeilemme jossain vaiheessa esimerkiksi sunnuntaisin iltapäivän aukioloaikaa kuin myös arkipäivänä pitempään”, Rantaset suunnittelevat.

Kahvilan alkuvaiheissa Tomi ja Maaret Rantanen ovat itse tiskin takana, mutta mukaan on tulossa myös kaksi osa-aikaista työntekijää.

Muuttavat myös Oulaisiin, joten kaupungin väkiluku kasvaa”, Maaret Rantanen sanoo.

Rantaset huokaavat, että pari viimeistä viikkoa on ollut todellisia pullapäiviä, sillä maistelussa on ollut eri leipomoiden pullatuotteita.

Café de Maare tarjoaa pelkästään tuoreita leivonnaisia. Edellispäivän leivonnaiset menevät alekoriin. Tuotteet tulevat meille lähialueen leipomoista. Otamme myyntiin myös gluteenittomat sekä laktoosittoman tuotteet. Niitä meiltä myös ostaa kotiin vietäväksi. Entiseen verrattuna valikoima laajenee”, Rantaset lupaavat.

Kätilöiden uudelleen koulutusta tuetaan

Tomi ja Maaret Rantanen sanovat, että he haluavat omalta osaltaan tukea kätilöitä, jotka ensi vuonna todennäköisesti jäävät työttömiksi Oulaskankaalta.

Kahvilaan tulee myyntiin käsintehtyjä vauvanvaatteita, joiden tuotto menee kätilöiden uudelleen koulutuksen tukemiseen. Tarjolla on villaisia tossuja, sukkia sekä nuttuja”, Rantaset kertovat.

Asiakkaita on viimeisen vuoden aikana kahvilassa ollut keskimäärin noin sata päivässä.

Jos asiakasmäärät pysyvät ennallaan, niin Café de Maarella on tulevaisuutta”, Rantaset sanovat.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot