Frisbeegolfia harrastavat Juha-Matti Kankaanpää (vas.) sekä Jani Nyman sanovat, että Oulaisten rata on periaatteessa hyvässä kunnossa, mutta toivovat kaupungilta satsausta heittoalustoihin.

 

 

Frisbeegolfia harrastavat Juha-Matti Kankaanpää (vas.) sekä Jani Nyman sanovat, että Oulaisten rata on periaatteessa hyvässä kunnossa, mutta toivovat kaupungilta satsausta heittoalustoihin.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Frisbeegolfin hurahtaneet oulaistelaiset Juha-Matti Kankaanpää sekä Jani Nyman ovat huomioineet, että lajin harrastajien määrä on huomattavassa kasvussa.

Sen näkee Oulaisten frisbeegolfin radallakin, joka on nyt ollut reilun vuoden ajan pelaajien käytössä. Kahdeksan väyläisellä radalla on tämän kesän aikana pelaajien määrän lisääntynyt. Pelaajia ikäkirjo on myös aika laaja kun heitä on alakouluikäisistä aina eläkeläisiin saakka. Lapsiperheitä käy myös pelaamassa. Frisbeebuumi on menossa. Ehkä se osaltaan johtuu siitä, ettei lajiin tarvita isoja rahallisia satsauksia”, kaksikko sanoo.

Kankaanpää ja Nyman pelaavat frisbeetä myös lähikuntien pelialueilla kuten Ylivieskassa, Haapavedellä, Nivalassa ja viime viikolla pojat kävivät testaamassa Limingan radan.

Naapurikuntien radat ovat kuitenkin paremmassa kunnossa kuin Oulaisissa. Limingassa oli varsinkin aivan huippurata. Opastetaulut olivat koko väylän alueella. Siellä oli ilo pelata”.

Kankaanpää ja Nyman sanovat, että Oulaistenkin rata on periaatteessa ihan hyvässä kunnossa.

Puistoalue Pyhäjoen varrella on hyvä paikka harrastaa tätä lajia ja nurmikkoa hoidetaan. Heittoalustat tahtovat vain olla hieman huonossa kunnossa. Kun niissä olisi vaikka tekonurmialusta tai sitten puulava, niin ei tarvitsisi liejusta heittää. Opastetaulut olisivat myös paikallaan”, Kankaanpää sanoo.

Metsäväylä toisi haastetta

Nyman tietää, että esimerkiksi Ylivieskan 18- väyläistä rataa on yrittäjiä lähtenyt sponsoroimaan.

Siellä on koreissa yritysten logoja. Toimisikohan samanlainen sponsorointi Oulaisissa”, Jani Nyman miettii.

Hän sanoo, että Ylivieskan radalla on myös metsäväyliä. Kaksikon mukaan ne ovat haasteellisia heitettäviä.

Oulaisten radallekin saisi lisää haastetta, jos yhden väylän saisi radan takaosassa olevaan metsään. Toki väylä pitäisi sinne raivata ja se taitaa olla liian iso urakka”, Nyman miettii.

Oulaisten kahdeksan väyläinen rata on noin 80 metriä pitkä. Korien väliset matkat ovat pelaajien mielestä ihan ok.

Rata on ihan hyvin suunniteltu”, Kankaanpää ja Nyman kehaisevat.

Honkamaja toisi haastetta

Hieman on pelaajien kesken kuiskuteltu, että voisiko frisbeegolf radan siirtää Honkamajalle, jossa olisi loistavat olosuhteet harrastaa lajia. Aluetta olisi riittävästi ja haastetta toisivat korkeuserot ja myös metsäväylät olisivat mahdollisia.

Sinne saisi myös 18 korin mittaisen väylän ja koreja olisi pelaajien mielestä piakkoin edullisesti saatavilla Oulusta, jonne koreja uusitaan tulevien SM-kisojen vuoksi.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot