Kangaskortetin omistamassa perheyrityksessä työskentelee jo kaksi sukupolvea. Finntensidin toimitusjohtaja Jori Kangaskortet ja myyntisihteeri Mervi Kangaskortet ovat saaneet apua lapsistaan, sillä Joni työskentelee myyntijohtajana ja kuvasta puuttuva Janica. Hän toimii laskuttajana ja reskontranhoitajana.

 

 

Kangaskortetin omistamassa perheyrityksessä työskentelee jo kaksi sukupolvea. Finntensidin toimitusjohtaja Jori Kangaskortet ja myyntisihteeri Mervi Kangaskortet ovat saaneet apua lapsistaan, sillä Joni työskentelee myyntijohtajana ja kuvasta puuttuva Janica. Hän toimii laskuttajana ja reskontranhoitajana.

 

 

Kangaskortteiden perheyritys on 30-vuotias

 

Kaisa Hietala

YLIVIESKA

Kun toimitusjohtaja Jori Kangaskortet meni 30 vuotta sitten silloisen SYP:n pankinjohtaja Mikko Kivimäen puheille pyytämään 30 000 markan alkupääomaa perusteilla olevaan siivousalan yritykseensä, niin Mikolta heltisi vain 15 000 markkaa. Nyt, 30 vuotta myöhemmin, pankki kuin pankki kilpailee mielellään tämän yrityksen asiakkuudesta. Finntensidin kasvutarina on kuin filmistä. Sellainen, jota Yhdysvalloissa käytettäisiin menestyjän esimerkkiyrityksenä. Ei sillä, kyllä hyvä yritys on havaittu Suomessakin. Vuonna 2012 Kauppalehti listasi Finntensidin taloudellisen suorituskyvyn perusteella menestyjäksi.

Ylivieskalaisesta puhtaanapito- ja keittiöhygieniatuotteita myyvästä Finntensidistä on kasvanut iso ja menestyvä yritys 30 vuodessa. Se työllistää 16 henkilöä ja sillä on yli 4000 tuotteidensa toimituskohdetta Etelä-Pohjanmaalta Pohjois-Suomen perimmäiseen kolkkaan.

Meidän keskeinen toimialueemme on Vaasa-Kuopio akselilta ylöspäin ja koko Pohjois-Suomi”, toimitusjohtaja Jori Kangaskortet vahvistaa yrityksensä toiminta-alueen.

Hifi- ja videomyynnissä myymäläpäällikkönä toiminut Jori Kangaskortet tunsi siivousaineita valmistavan pienen tehtaan, jonka tuotteita hän ryhtyi ensiksi myymään. Pesuaineet valmistettiin Kangaskortetin yrityksen Finden –etiketillä, ja uusi yrittäjä lähti maakuntaan tavoittamaan asiakkaita.

Ensin piti opiskella alaa, hakea asiakkaat, myydä itsensä ja lopuksi tuote”, kuvailee toimitusjohtaja yrityksen alkumetrejä.

Ensimmäiset asiakkaat löytyivät Ylivieskasta ja sen ympäristöstä. Aluksi Kangaskortet oppi alaa asiakkailta, sitten päämiehiltä ja alan materiaalia lukemalla sekä kursseja käymällä. Nykyisin Finntensidillä on oma auditorio, jossa opiskelevat yrityksen omat työntekijät ja asiakkaat. Koulutusta on toimitusjohtajan mukaan omalle väelle sekä asiakkaille useita kertoja vuodessa. Ala on kilpailtu ja uusia tuotteita tulee koko ajan, joten tuotetuntemusta varten tarvitaan koulutusta.

Laajennusta koko ajan

Kun siivousaineiden myynti lähti hyvin liikkeelle, niin parin vuoden kuluttua valikoimiin otettiin siivousvälineet ja –koneet.

Arvostamme sinnikkyyttä. Huolehdimme asiakkaistamme ja myymme vain hyviä tuotteita, joihin meillä on tuntemus. Pidämme lupauksemme ja olemme rehellisiä. Nämä ovat meidän arvojamme”.

Toimitusjohtaja Jori Kangaskortet sanoo myös huolehtineensa siitä, että yrityksen kasvu on hallittua kasvua.

Me emme ole lähteneet haihattelemaan vieraalla pääomalla, vaan olemme tehneet lähes kaikki laajennukset omalla rahalla”.

Toimitusjohtaja odotti haastattelupäivänä vierasta Saksasta, yhteistyökumppania. Finndensidille tulee nimittäin tuotteita Englannista, Hollannista, Tanskasta, Italiasta, Puolasta, Ruotsista ja Saksasta, lähinnä siivousvälineitä ja –koneita. Yrityksessä työskentelee oma mekaanikko, joka tuntee kaikki myytävät koneet ja laitteet, jotka hän myös huoltaa ja korjaa. Kotimaisia ovat puolestaan suurin osa myynnissä olevista siivoustuotteista.

Meillä on hyvät ja motivoituneet työntekijät, jotka ovat valmiita uhrautumaan, jos siihen on ollut tilapäistä tarvetta”, kiittää toimitusjohtaja.

Finndensid on perheyritys, jossa Mervi Kangaskortet toimii myyntisihteerinä ja perheen lapsista Joni myyntijohtajana sekä Janica laskuttajana ja reskontranhoitajana. Nuorin lapsista on Sebastian ja hän käy yrityksessä työssä omien opiskelujensa ohessa.

30 vuoden aikana Finntensidille on rakennettu toimitalo, joka oli aluksi yhteinen toisen yrittäjän kanssa. Tämä tila on ostettu yrityksen omistukseen ja sen jälkeen on tehty useita laajennuksia. Laajennuksia on tehty sitä tahtia, kun valikoimat ovat karttuneet ja varastotilaa tarvittu lisää.

Puhtaus lähtee jo ulko-ovelta

Vaikka toimitusjohtaja Jori Kangaskortet vastaa nykyisin hallinnosta, niin hän on erinomaisesti perillä puhtaanapitoalasta.

Puhtaanapito lähtee ulko-ovelta. Hyvään eteismattoon tarttuu puolet sisätiloihin pyrkivästä liasta”, hän sanoo.

Kiristyvät säädökset ja direktiivit sekä kiristyvä kilpailutilanne asettavat jatkuvasti haasteita alalle. EU:n myötä on tullut, osittain jokseenkin käsittämättömiä säädöksiä ja lakeja, joihin yritysten on pitänyt sopeutua.

Kaikkiin direktiiveihin on sopeuduttu, vaikka ne kuinka käsittämättömiltä ja rahaa vieviltä ovat tuntuneetkin”, toimitusjohtaja sanoo.

Finndensid on valittu Vuoden yrittäjäksi 2006. Suomen vahvimmat tunnustuksen yritys on puolestaan saanut vuodesta 2011 alkaen, viimeisimmän tällä viikolla vuosien 2011-2014 Suomen vahvimmat Platina-erikoissertifikaatin.

Tehokasta liikuntaa

Intohimoisesti monipuolista urheilua yhdessä poikiensa kanssa harrastanut toimitusjohtaja Jori Kangaskortet on viime vuosina siirtynyt lähes tyystin golfin harrastajaksi ja tähän antaa erinomaiset puitteet keskellä golfaluetta sijaitseva vapaa-ajan asunto.

Golfissa minua kiehtoo pelin vaikeus sekä taistelu itseni kanssa onnistumisesta. Kaiken aikaa voin pyrkiä parempaan tulokseen ja pelaamalla voi nollata pääkaluston muista asioista”.

Hän on menestynyt kohtuullisen hyvin”, itsekin golfia harrastava Mervi Kangaskortet kiittää puolisoaan ja kertoo kilpailuista tulleen useampiakin palkintosijoja.

Kalajoen Hiekkasärkkien viheriölle Kangaskortetit kertoivat vievänsä myös Saksasta tulevan vieraansa. Golfin lomassa on helppo neuvotella ja kertoa omasta toimintaympäristöstä.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot