Äijien debyyttikeikka kuultiin Oulaisten torilla Taiteiden illan toritapahtuman päätteeksi.

 

Äijien debyyttikeikka kuultiin Oulaisten torilla Taiteiden illan toritapahtuman päätteeksi.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Taiteiden ilta perjantaina oli monipuolinen tapahtuma, jossa taide, yrittäjyys sekä liikunta löivät kättä yhteen. Pääpaino oli tietenkin taiteen ja musiikin puolella, mutta kivan säväyksen toi tapahtumaan muun muassa Oksan Areenalla lähes koko päivän kestänyt avajaisturnaus kuin myös DFC- seuran kamppailulajinäytös sekä lajiesittely. Oksan Areenalla mittasivat sählyssä taitojaan nuorisovaltuusto sekä kaupunginvaltuusto haasteottelussa. Oksan Areenaa ajaneet Oulaisten yrittäjät pääsivät myös testaamaan sählytaitojaan.

Taiteiden yön keskuspaikkana oli tällä kertaa tori. Torin alue toimikin vallan erinomaisesti kun lähes kaikki tapahtumat olivat aivan torin kupeessa. Toki väki löysi myös kirkkoon, joka oli koko illan lähes täynnä.

Jokaisella on oma vuorensa

Taiteiden illan tapahtumat alkoivat jo päivällä kun vuorikiipeilijä, yrittäjä Veikka Gustafsson luennoi päivällä palloiluhallilla noin tunnin verran yläasteikäisille teemalla: Jokaisella on vuorensa, mitä minä voin saavuttaa.

Luennon aikana Gustafsson kertoi vuorikiipeilystään Himalajalle kuin yrittäjyydestä.

Koulussa en ollut lainkaan hyvä kun olin laiska ja pyrin aina menemään sieltä, missä aita oli matalin. Jos nyt olisin koulun penkillä, niin kävisin koulun toisin. Jälkeenpäin olen ymmärtänyt esimerkiksi kuinka tärkeää on oppia kieliä. Meillä kaikilla on oma vuori, joka on kiivettävänä tai ainakin pitäisi olla. Tavoitteita pitää olla lyhyellä tai pitkällä aikavälillä. Kun se tavoite asetetaan, niin pidetään siitä kiinni. Itse asetin tavoitteen 17 vuotiaana, jolloin kiinnostuin vuorikiipeilystä. Kun ensimmäisen kerran kiipesin Mont Blancin rinteillä, niin siellä syttyi lopullinen ajatus, että tämä on minun juttu”, Gustafsson kertoi salin täyteiselle yleisölle.

Vuorikiipeilijänä Veikka Gustafsson on voittanut Kilimanjaron sekä jopa kolme Mount Everestin korkeimman huipun.

19 vuoden vuorikiipeilijän uran aikana hän on tehnyt 40 reissua Himalajan vuorten suuntaan. Hän sanoo, että se tarkoittaa seitsemän vuoden telttamajoitusta sekä 6 500 kilometrin lähestymismarssia vuorille.

Tässä elämässä pärjää, on suurin oppi, jonka vuorikiipeilijänä saanut. Vuorikiipeilijänä tavoitteet saavutetaan yhteistyöllä ja se on iso voimavara. Sama pätee myös normaalissa elämässä sekä yritystoiminnassa. Ei vinguta eikä valiteta, niin saadaan kaverit pidettyä lähellä”, Veikka Gustafsson muistutti.

Yrityselämässä nostetta’

Taiteiden illan avauksessa torilla Oulaisten kaupungin kehitysjohtaja Jarmo Soinsaari toi esiin kaupungin yrityspuolen myönteiset uutiset.

Paikkakunnan yrityselämässä on nostetta, mikä näkyy uusien yrittäjien määrässä, joka on kasvussa. Yhä useampi nuori perustaa yrityksen. Asenne myös yrittäjyyttä kohtaan on kasvanut”, Soinsaari iloitsi.

Hän otti esiin myös luovan yrittäjyyden, joka hänen mukaansa tarkoittaa sitä, että yrittäjällä on taito löytää järjestys kaaoksenkin keskellä. Soinsaari sanoi, että se tarkoittaa itsenäistä arvostelukykyä, vapauden etsintää sekä luovaa rajojen rikkomista.

Yrittäjyys on kuin elämäntapa”.

Oulaisten kaupungin sekä yrittäjien yhteisvoimin ideoima peliareena Juho Oksan koulun kentällä korkattiin perjantaina pelikäyttöön. Areenasta järjestettiin nimikilpailu, joka Jarmo Soinsaaren mukaan poiki useita nimiehdotuksia.

Yrittäjien toimikunta ruoti läpi nimiehdotukset, joista esiin nousi yksi. Se oli Oksan Areena. Yhdeksän henkilöä ehdotti samaa nimeä, joista voittaja arvottiin. Rahapalkinnon voitti Jussi Kerkelä”, Soinsaari kertoi torilla.

Yleisö sai tanssia

Erittäin onnistuneen Taiteiden illan kruunasi Äijät, jotka veivasivat illan päätteeksi torilla noin 30 biisiä. Kun Äijissä soittivat Heikki Talus, Markku Siljander, Seppo Heikkilä, Pekka Koskela sekä pystysolistina Tenho Svarts, niin meno oli sen mukaista. Äijät tempaisivat yleisön mukaan, joka innostui myös tanssimaan bändin soitosta.

Mukava keikka. Nautittiin täysin siemauksin kun torilla oli hyvä tunnelma ja yleisöä oli todella runsaasti. Tämä oli bändin debyyttikeikka eikä enempää ole luvassa”, Tenho Svarts totesi.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot