Uimarintien pohjatyöt ovat parhaillaan käynnissä Konttilan alueella.

 

 

Uimarintien pohjatyöt ovat parhaillaan käynnissä Konttilan alueella.

 

Kasarminmäen alueella massiivisia rakennuskohteita

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten kaupunginosassa, Kasarminmäellä tapahtuu tulevien vuosien aikana paljon, kun Konttilaan rakennetaan uusi uimahalli, 18 paikkainen ryhmäkoti sekä sairaalanmäellä peruskorjataan terveyskeskuksen vuodeosasto. Kustannusarvioltaan nämä kaikki kolme kohdetta ovat noin 13 miljoonaa euron luokkaa. Veronmaksajille jää valtionosuuksien sekä Ara- rahoituksen jälkeen rutkasti maksettavaa, noin yksitoista miljoonaa euroa. Uimahallin kustannusarvio on 7,8 miljoonaa euroa, josta valtionosuutta on 800 000 euroa. Ryhmäkodin kustannusarvio on noin kaksi miljoonaa euroa sekä terveyskeskuksen vuodeosaston peruskorjauksen 3,7 miljoonaa euroa.

Vanhusten ryhmäkodin rakennustyöt ovat parhaillaan menossa Kuntotien varrella. Oulaisten kaupungin tekninen johtaja Markku Ketonen sanoo, että kustannusarvio ryhmäkodille on kahden miljoonan euron luokkaa.

Asumisen rahoitus ja kehittämiskeskukselta eli Ara:lta saimme kohteeseen avustusta 30 prosenttia. Ryhmäkoti on kevyempi vaihtoehto kun sitä vertaa vaikka Rantakartanoon. Ryhmäkodissa on esimerkiksi hoitohenkilökunta paikalla päivisin, mutta ei yöaikaan. Toki päivystys toimii, mutta sitä ei ole paikan päällä”, Ketonen selvittää.

Hän kertoo, että ryhmäkotiin tulee 18 asuntoa, joista kaksi on kaksiota ja loput ovat yksiötä.

Ryhmäkoti on noin 1 000 neliöän kokoinen ja se on H- kirjaimen muotoinen, autopaikkoja on 22 kappaletta ja alueelle tulee aidattu ulkoilualue. Huoneissa on minikeittiöt, mutta ruoka asukkaille kuljetaan muualta. Sauna ja pesutilat ovat yhteiset. Rakennus on kaukolämmössä ja Vesiosuuskunta tuo vesiliittymän kivijalkaan. Viime talveksi tehtiin työmaalle painopenger, joka kertoo, että tarvitaanko alueelle paalutusta. Tulos oli, että paalutusta ei tarvita”, Markku Ketonen selvittää.

Ryhmäkodin asunnot ovat vuokra- asuntoja, joiden neliöhinta on alhainen.

Ara valvoo tarkasti kaiken aikaa töiden sujumista. Kun heidän rahoitusosuus ryhmäkodista on 30 prosenttia, niin sen mukaan kaikki urakkatarjoukset piti laittaa myös heidän hyväksyttäväksi kesän aikana. Joitakin suunnitelmia rakennuksen osalta jouduimme karsimaan Ara:n tarkistuksen jälkeen”, Ketonen sanoo.

Uuden ryhmäkodin rakennusurakan voitti Rakennushollari Oy.

Uimahalli-hanke käynnistyy huhtikuussa

Tekninen johtaja Markku Ketonen sanoo, että mikäli kaupunginvaltuusto on edelleen sillä kannalla, että uusi uimahalli rakennetaan Oulaisiin, niin työt uimahallin tontilla Konttilan alueella alkavat ensi vuoden huhtikuussa.

Tämän vuoden puolella pitää kuitenkin suunnitelma-asiat saada kuntoon. Jos niitä ei saada, niin hanke siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Urakkalaskenta-asiakirjat pitää olla valmiina tammikuun loppuun mennessä urakkakilpailua varten ja ensi vuoden huhtikuussa lapio isketään maahan ja aloitetaan uimahallin rakennustyöt. Rakentamisaikaa on noin puolitoista vuotta eli valmiina halli olisi syksyllä vuonna 2016”, Ketonen selvittää.

Kaupungin tekninen keskus on kilpailuttanut uimahallin suunnittelijoiden valinnan. Arkkitehtisuunnittelusta edullisimman tarjouksen teki, pitkän kokemuksen omaava Arkkitehtitoimisto Arkmill Oy Keravalta. LVIA- suunnittelun voitti Insinööritoimisto Eero Jaatinen Oy Haapavedeltä, sähkösuunnittelun Oulun Insinöörikeskus, rakennesuunnittelun Insinööritoimisto Kalevi Säkkinen ja vedenkäsittelysuunnittelun Pöyry Oy.

Uimahallin pohja-alueen tutkimukset ovat parhaillaan menossa, eikä tällä hetkellä paalutuksesta osaa kertoa sen enempää, eikä myöskään sitä, kuinka syvään paalut tulevat. Pehmeikköjä on Konttilan tien varressa ja voi olla, että joudutaan alue paaluttamaan, mutta toki muitakin vaihtoehtoja löytyy”, tekninen johtaja selvittää.

Pääallas 25 metrin pituinen

Markku Ketonen kertoo, että alustavien uimahallin suunnitelmien mukaan pääaltaasta tulee 25 metriä pitkä, jonka syvä pää on 3,5 metriä syvä.

Se mahdollistaa sukeltamisen, suunnitelmissa on myös tenava-allas, opetusallas, monitoimiallas sekä vielä kylmäkaivo, jonka veden lämpötila on +4-8 astetta. Pieni vesiliukumäki on altaiden välissä. Koko uimahallin koko on yhteensä noin 2 500 neliöä”.

Kun huomioidaan vielä, että terveyskeskus- remontti alkaa ensi kuussa, niin Kasarminmäen alueella tapahtuu todella paljon. Se remontti kestää noin 14 kuukautta”, kaupungin tekninen johtaja Markku Ketonen sanoo.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot