Yksi näyttelyn helmistä on metsoaiheinen kuva, joka on saanut nimekseen Puolustaja.

 

Yksi näyttelyn helmistä on metsoaiheinen kuva, joka on saanut nimekseen Puolustaja.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Taidetalo Väinölässä on esillä valokuvia. Alakerran täyttää Oulaisten Valovoiman näyttely teemalla 20 v. Juhlanäyttely. Yläkerrassa on puolestaan Valovoiman jäsenen Anssi Hietaharjun 20-vuotisjuhlanäyttely.

Hietaharjulla on esillä noin 40 valokuvaa, jotka pääasiassa ovat eläimistä.

Kun Oulaisten Valovoima perustettiin 20 vuotta sitten ja liityin kerhon jäseneksi, niin nyt esillä olevat kuvat ovat siltä ajalta. Tiedossa oli, että Valovoima pitää juhlanäyttelyn, niin ajattelin, että pystytän Väinölän yläkertaan oman näyttelyn. Suunnitelma omasta näyttelystä kirkastui vasta viime metreillä ja kiirehän siinä tuli. Kaksi viikkoa oli aikaa pystyttää näyttely, mutta mielestäni siinä onnistuin ihan hyvin. Näyttely on varsin kattava 20 vuoden ajalta”, Hietaharju kertoo.

Yksi näyttelyn helmistä on metsoaiheinen kuva, joka on saanut nimekseen Puolustaja.

Kuva on aika vanha. Sain tietää, että Petäjäskosken Lampoperällä on hullu metso. Lähdin eräänä aamuna katselemaan, josko sitä löytyisi ja sieltähän se lintu löytyi. Siitä näki heti, että se on tosiaan hullu metso. Vaikutti, että se hyökkää minun päälle ja piti paeta auton suojaan. Se tuli perässä ja koputteli nokallaan ensin auton helmapeltejä kuin katsastusmies konsanaan. Sen jälkeen lintu nousi auton konepäiville ja kävi seisomaan tuulilasinpyyhkijöiden päälle. Nokallaan se koputteli tuulilasiakin ja pieni pelko kävi mielessä, että jos metso saa lasin rikottua, niin mitä sitten. Yritin laitata pyyhkijätkin päälle, mutta kun lintu oli niin painava, niin eihän pyyhkijöiden moottori jaksanut toimia. Tuulilasin läpi sain otettua siitä hullusta metsosta kuvia. Olihan se jotenkin pelottava tilanne”, Anssi Hietaharju myöntää.

Puolustaja kuvallaan Anssi Hietaharju voitti arvostetun National Geograph- lehden valokuvauskilpailun.

Toisenkin metson kanssa olen ollut tekemisissä ja siitä linnusta on myös kuva näyttelyssä. Siitä metsosta on muistoja autossa lommojen muodossa”.

Menestystä valokuvillaan Anssi Hietaharju on myös ammentanut Kajaanin Luontokuva festivaalilta, Kuusamon Luontokuvafestivaalilta kuin myös Suomen Kameraseurojen Liiton näyttelystä.

Tämänkertainen Väinölän näyttely on Anssi Hietaharju neljäs yksityinen valokuvanäyttely. Sen lisäksi on joitakin yhteisnäyttelyitä.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot