Joonas Donskoi iski takatolpalta ottelun voittomaalin aivan pelin loppuhetkillä.

 

 

 

Joonas Donskoi näytti luisteluvoimansa ja oli paha pideltävä Blues pakeille.

 

Ari Vilminko

OULU

SeutuMajakka, Urheilu Pajala, Oulaisten Kuntopiste, Ovikauppa Erma, Rakennusliike Sorvoja sekä Oulaisten Osuuspankki järjestivät lauantaina yhteistyössä pelimatkan Ouluun jääkiekon Liiga-otteluun Kärpät- Blues. Oulaisista lähti matkaan 52 henkilöä ja kun vielä Vihannista kyytiin tuli kolme henkilöä lisää, niin bussi oli täynnä.

Pelimatkalla oli ilahduttavasti mukana varsin paljon nuoria henkilöitä, poikia ja tyttöjä, mutta myös varttuneempaa väkeä. Se kertoo siitä, että jääkiekko sekä hallitseva Suomenmestari Kärpät kiinnostavat laajasti.

Menomatkalle oli järjestetty ruokailu, kalaruokaan erikoistuneeseen Vihiluodon Kalaan. Kun ruokailu sujui varsin jouhevasti, niin olimme Raksilan jäähallilla jo 50 minuuttia ennen pelin alkua. Aikaa jäi halliin tutustumiseen kun mukana oli muutama henkilö, jotka eivät aiemmin ole olleet Raksilan hornankattilassa tai yleensäkään liigaottelussa.

Kärpät voitti pelin 5-4, kun Raahessa kiekko- oppinsa saanut Joonas Donskoi iski kiekon Blues- maalin takatolpalta reilu minuutti ennen varsinaista peliaikaa. Maalin myötä Kärppien kolmen pelin tappioputki päättyi.

Ottelun eräs kohokohta oulaistelaisin silmin oli, kun meidän porukan kahta nuorta kärppäfania kuvattiin katsomosta jäähallin mediakuutioon pitemmän aikaa.

Jäähallin käytävillä näkyi muitakin oulaistelaisia, jotka olivat tulleet paikan päälle omilla kulkuneuvoilla. Tikan Jorma oli muun muassa yksi heistä kuin myös Tarja Kalapudas, joka oli erätauoilla keräämässä nimiä adressiin Oulaskankaan synnytysosaston säilyttämisen puolesta.

Ja ennen ottelua käveli vastaan myös Antti Kalapudas. Oulaisten porukka hieman odotteli, että Antti olisi päässyt näyttämään taitonsa Blues- pelissä, mutta sen aika ei vielä ollut.

Kajaanin Hokissa jatkan edelleen ja ihan hyvin on siellä mennyt. Ehkä sitten myöhemmin pääsen vielä vetämään Kärppä- paidan ylle. Odotellaan rauhassa”, Antti totesi ennen pelin alkua ja oli hieman yllättynyt kun kuuli, että bussi toi väkeä kotiseudulta 55 henkilön verran.

Perinteiseen tapaan pelireissuun osallistujien kesken järjestettiin tulosarvaus. Monenlaisia tuloksia oli lappuihin piirretty, jopa Blues voittoakin. Yksi matkalaisista tiesi kuitenkin ottelun lopputuloksen. Hän oli Mico Ahvonen, ehkä nuorin matkalaisista.

Kiitos vielä kerran kaikille, jotka olivat mukana sekä kuski Hannulle turvallisesta kyydistä.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot