Konsertin päätteeksi Tapani Tirilän johdolla laulettiin yhteislauluna Kultainen nuoruus.

 

Konsertin päätteeksi Tapani Tirilän johdolla laulettiin yhteislauluna Kultainen nuoruus.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Kuntoutuskoti Taukokankaalla on perinteinen kulttuuritapahtuma joka torstai, joka on Torstai soi- nimeltään.

Konserteissa on laulamassa oulaistelaisia musiikkialan taitajia, ja onpa vierailijoitakin ollut mukana. Yhteislaulutilaisuuksia kuin myös karaoke-iltoja on myös Taukokankaalla järjestetty.

Viime viikon torstaina tähtinä oli Taukokankaan omat tähdet, Arto Lukkari ja Sanna Koski. Säestäjänä toimi Tapani Tirilä. 45 minuutin pituinen konsertti piti sisällään ikivihreitä lauluja kaksitoista kappaletta sekä vielä lopuksi yhteislauluna Kultainen nuoruus.

Yritämme viihdyttää teitä amatööreinä. Saapa nähdä, minkä aikaa te kestätte meitä. Ainoa ammattilainen tässä konsertissa on säestäjänä toimiva Tapani”, Lukkari lohkaisi ennen konsertin.

Turhan vaatimatonta puhetta Lukkarilta, sillä hänen ja Sannan konsertti oli loistava, eikä amatööreistä ollut hajuakaan. Konsertin jälkeen jäi tuntuma yleisön taholta, että se olisi voinut olla pitempikin kuin 45 minuuttia. Palaute yleisön taholta oli positiivinen ja kilvan Sanna sekä Artoa kiiteltiin.

Yleisöä oli paikalla noin 80 henkilöä, jotka pääosin olivat Taukokankaan omaa väkeä, kuntoutujia kuin myös talon ulkopuolelta oli yleisöä.

Taukokankaan tähdet olivat nimensä veroiset. Nautinnollinen konsertti vei yleisöä aina 60- luvun loppupuolen musiikkiin.

Arto Lukkari ohjelmistossa oli muun muassa seuraavia lauluja: Nuoruus on seikkailu, Uudelleen jos luokses tulla voisin, Sydämet lyövät samaan tahtiin, Viimeinen kevät, Hänelle se kertokaa, Lappalaiseksi olen syntynyt, joka ehkä paremmin tunnetaan nimellä Mustalaiseksi olen syntynyt. Lopuksi upeasti Inarinjärvi, saamenkielellä. Upeaa tulkintaa jokaisessa laulussa, joista varsinkin, Viimeinen kevät taisi oli sellainen, että se herkisti yleisöäkin.

Sanna Kosken ohjelmistossa oli Vanha riimu, Kuuden ikäinen sekä Maaritin tunnetuksi tekemä hitti Lainaa vaan. Sannan tulkinta Maaritin biisistä oli huippuluokkaa, aivan erinomainen.

Sosiaalinen tapahtuma’

Musiikkitapahtumaa Taukokankaalle junaillut Tapani Tirilä sanoo, että Torstai- soi- tapahtuma on sosiaalinen tapahtuma ja konsertit pyritään myös mahdollisuuksien mukaan teemoittamaan.

Konserteissa on ollut muun muassa vuodenajat yhtenä teemana kuin myös vanhat koululaulut. Koululauluissa tuli esiin hämmentäviä kokemuksia osallistujilta muun muassa siinä mielessä, että jos muistissa ei ole enää kaikkia asioita, niin koululaulut tulivat mieleen. Torstai soi, on myös sosiaalinen tapahtuma, kun kymmeniä ihmisiä on yhdessä ja yhteislaulutilaisuuksissa kaikki laulavat yhdessä. Se on hieno tunne. Tapahtuma on myös osa Taukokankaan tarjoamaa hyvinvointia musiikin kautta. Minulle itse on tullut tunne, että musiikki voi olla henkinen suihku, joka on virkistävä ja voimaannuttava”, Tirilä on huomioinut.

Taukokankaalta otettiin aikoinaan yhteyttä ja kyseltiin, olisiko minulla mahdollisuutta järjestää jotain musiikillista antia torstai-iltaisin. Lupauduin mukaan ja Taukokankaan sekä Marttojen kanssa yhteistyössä on torstai-iltaisin ollut jokin musiikkitapahtuma. Joka viikko, elokuusta aina kesäkuun alkuun saakka. Musiikkivieraita on ollut lähikunnistakin. Tästä on saatu oikein hieno tapahtuma. Nyt kevään aikana Taukokankaalla kuullaan Ylivieskan kanteleen soittajia, lukion ja musiikkiopiston opiskelijoita, sekakuoroa, lapsikuoro, Janne Nietulaa, Oulaisten Puhallinorkesterin ryhmää kuin myös Nivalan Puhallinorkesteria”, Tapani Tirilä luettelee.

Martat apuna konserteissa

Taukokankaan kanssa konserttien järjestelyissä on mukana myös Oulaisten Martat.

Meitä kysyttiin, että voisimmeko olla konserteissa Taukokankaan henkilökunnan apuna, lähinnä saattamassa Taukokankaan asukkaita sekä kuntoutujia laulutilaisuuteen kuin myös viemällä heitä osastoille takaisin konsertin jälkeen. Pyyntö näihin iltoihin taisi tulla Tirilän Tapanin suunnalta. Ei meidän tarvinnut asiaa miettiä. Olimme heti valmiit kun Martat on tehnyt Taukokankaan kanssa yhteistyötä jo talon perustamisesta alkaen”, Liisa Poikkimäki Oulaisten Martoista kertoo.

Mielellään olemme mukana, eikä se vaadi meiltä paljoa. Olemme Martta-asuissa, joista meidät tunnistaa ja parhaimmillaan meitä on ollut paikalla toistakymmentä, vähän riippuen omista menoista. Tämä on meille hyväntekeväisyystyötä ja korvauksena voimme käyttää Taukokankaan tiloja omiin kokouksiin”, Poikkimäki selvittää.

 

 

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot