Juha Haajanen (istumassa) ja Yrjö Kelhä jakoivat seuratoiminta- tapahtumassa Oulaisissa tietoa muun muassa seuratoiminnan kehittämisestä sekä seurojen välisestä yhteistyöstä.

 

Juha Haajanen (istumassa) ja Yrjö Kelhä jakoivat seuratoiminta- tapahtumassa Oulaisissa tietoa muun muassa seuratoiminnan kehittämisestä sekä seurojen välisestä yhteistyöstä.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Huiman yleisurheilujaoston järjestämä seuratapaaminen- tapahtuma jäi kevyeksi osanottajien suhteen. Paikalla oli vain kolme henkilöä. Illan anti ei sen sijaan ollut kevyttä kun tietoa jakoivat muun muassa seuratoiminnan kehittämisestä sekä seurojen välisestä yhteistyöstä SUL:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluepäällikkö Yrjö Kelhä sekä kehittämispäällikkö Juha Haajanen Pohjois-Pohjanmaan liikunnasta.

Seurojen väliseen yhteistyöhön kuin myös seuratoimintaan aluepäällikkö Kelhä puuttuikin illan aikana moneen otteeseen. Hän esitteli myös Suomen Urheiluliiton tilastoja viime vuoden osalta ja vertaili niitä Huiman yleisurheilun osalta muutaman vuoden taakse. Tilastot kertoivat, että Huimalla oli viime vuonna neljätoista lisenssiurheilijaa kun niitä esimerkiksi vuonna 2000 oli 50 kappaletta.

Seuraluokittelupisteissä Oulaisten Huima oli vuonna 2008 sijalla 121. Viime vuonna sijaluku oli 282. Piirin tasolla sijaluku oli kolmetoista. Kun vielä verrataan pisteitä, niin alaspäin on tultu kovaa kyytiä. Vuonna 2008 OuHu sai kasaan 53,00 luokittelupistettä kun se viime vuonna oli 7,50”, Kelhä totesi tilastoista.

Seurojen välisestä yhteistyöstä Yrjö Kelhä sanoi, että aiempien vierailujen perusteella hän on aistinut, että Oulaisissa on halua tehdä yhteistyötä yli seurarajojen.

Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin Huiman ja Tarun yleisurheiluihmiset ovat tehneet yhdessä työtä lasten ja nuorten eteen. Se on hieno asia, sillä yhdessä tekemällä kaikki hyötyvät. Ja sitä yhteistyötä voi tehdä muutenkin kuin kisoja järjestämällä. Se voi olla vaikka yhteiskuljetukset kisoihin ja muuta vastaavaa. Se voi myös olla sitä, että käytätte omissa harjoitusilloissa naapuriseurojen valmentajia. Yhteistyöllä kaadetaan raja-aitoja ja se luo yhä lisää yhteishenkeä”, aluepäällikkö totesi.

Kuusi teesiä seuratoimintaan

Hän listasi myös seuratoiminannan teesit, joita Kelhän mukaan on kuusi. Ne ovat: Muista huomioida ja arvostaa. Kohtele lasta yksilönä, muista myös lasten vanhemmat. Yhteishenki. Älä heti tyrkytä jäsenmaksulomaketta. Osallistuvat ja innostavat ohjaajat sekä vielä hiljaa hyvää tulee, muta toiminnalla pitää olla tavoite.

Juha Haajanen selvitti kolmelle kuulijalle yhteisöllisyyttä sekä ihmisten johtamista.

Yhteisöllisyys on tärkeä ihmiselle, urheiluseuralle kuin myös lajikulttuurille. Yhteisöllisyys on ehdottomasti yhdessä tekemistä ja se antaa sitä kautta kaikille tekijöille yhteen kuuluvuutta”, Haajanen painotti.

Haajanen ja Kelhä olivat hieman ymmällään kun kuulivat, että seuran omissa kisoissa tai harjoituksissa on mukana vain kourallinen nuoria, mutta sitten esimerkiksi Hippo-kisat vetävät jopa noin 300 osallistujaa urheilukentälle.

Onhan se valtava määrä lapsia ja nuoria. Ehkä ihmiset tykkäävät Hippo-kisojen kaltaisista tapahtumista, joita ei ehkä niin tosissaan oteta kuin seurakisoja. Voi olla, että ei liiaksi edetä kilpailupää edellä”, Haajanen pohti.

Tapahtuman imago on ehkä myös sellainen, että se tuo porukkaa. Se miellyttää lapsia ja miksei myös vanhempia. Voi olla, että Hippo-kisoja ei mielletä totiseksi kilpailutapahtumaksi”, Yrjö Kelhä meinasi.

 

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot