Juho Oksan koululle sekä lukiolle vievä Putilankatu Oulaisissa on vaarallinen talviaikaan, kun autot ja kävelevät lapset ovat kapealla kadun pätkällä.

Juho Oksan koululle sekä lukiolle vievä Putilankatu Oulaisissa on vaarallinen talviaikaan, kun autot ja kävelevät lapset ovat kapealla kadun pätkällä.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Putilankadulla, Oulaisissa on betoniporsaita kun Kaarikadulta käännytään kadulle. Läpiajoesteet ovat Juho Oksan koulun sekä Helluntaiseurakunnan kohdalla. Samanlaiset läpiajoesteet olisivat paikallaan talviaikaan kun Oulaistenkadulta käännytään Putilankadulle. Arkiaamuisin katu on vaarallinen, kun lapsia kulkee kävellen Oksan koululle ja samaan aikaan pitempimatkalaiset tuovat omia lapsiaan Juho Oksalle autolle.

Nyt talviaikaan katu on kapea, jossa hädin tuskin kaksi autoa sopii olemaan rinnakkain ja kun siinä sitten lapsia kävelee tien reunassa, niin on ollut ihme, ettei mitään vakavampaa ole vielä tapahtunut.

Kun seuraa arkiaamuisin, kahdeksan tietämillä Putilankadun liikennettä, niin kadulla on melkoinen ralli. Kapealla tienpätkällä kävelee paljon lapsia autojen seassa, niin voi vain kysyä, että onko lapsilla turvallista liikkua kadun pätkällä. Autot olisi ehdottomasti saatava pois Putilankadulta, ellei sitten päivän ajaksi kulkuneuvoa parkkeeraa lukion parkkialueelle.

Kysyä voi, tarvitseeko lapset viedä autoilla aina Oksan koulun pihamaalle saakka. Oulaistenkadulla on koulun kohdalla pysäköintitaskuja, joihin voi auton pysäköidä ja tyhjentää auto matkustajista. Oulaistenkadulta on matkaa Oksan koululle ehkä noin reilu sata metriä ja varmaankin sen pätkän lapset jaksavat kävellä.

 

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot