Rapuviikko elokuussa huipentuu vauhdikkaaseen Hetekkaralliin, josta jatketaan illaksi ohjelmalliseen rapuiltaan.

 

Rapuviikko elokuussa huipentuu vauhdikkaaseen Hetekkaralliin, josta jatketaan illaksi ohjelmalliseen rapuiltaan.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten lions-clubin tavoitteena on huipentaa kaupungin raputapahtuma entisaikojen loistoon. Muutaman viime vuoden aikana rapujuhlia on vietetty pääasiassa pelkästään lauantaina, mutta nyt tulevan kesän aikana rapujuhlat kestävät koko viikon ajan.

Aikoinaan rapujuhlat kestivät viikon ajan ja nyt kokeillaan, onko rapuviikolle elokuussa vielä mielenkiintoa ja jaksavatko sen siivet kantaa”, Oulaisten lions-clubin presidentti Kyösti Terentjeff sanoo.

Viikon aikana jokaiselle päivälle on jotain erilaista tapahtumaa. Oulaisten yrittäjät ovat lähteneet voimakkaasti tapahtumaan mukaan ja esimerkiksi kaupungin kaupoissa on koko viikon ajan kovia tarjouksia sekä tuote-esittelyjä. On päivän kauppaa sekä muuta mukavaa. Tapahtumia on myös eri puolilla kaupungin keskustaa kuten muun muassa Väinölänrannassa, Nuorisoseuralla, kirjastolla, pappilanrannassa. Ohjelmistossa on ainakin teatteria, yhteislaulua, musiikkiesityksiä kuin myös urheiluun liittyviä tapahtumia. Suunnitteilla on lentopallo-ottelu, jossa vastakkain on Sorvojan suku sekä Huiman entiset ja kokeneet pelimiehet ”, Terentjeff toi esiin viime viikolla.

Lions-clubin presidentti toivoo, että esimerkiksi kirjaston tapahtumaan tekijät toisivat esiin Oulainen-aiheisia kirjoja esiteltäväksi.

Kirjastolta on tätä näyttelyä varten jo varattu erillinen tila. Ja kun koulut alkavat rapuviikolla, niin kouluillakin voisi jo miettiä, miten koululaiset näkyisivät tapahtumissa”.

Virsitapahtuma, kulttuurikävely

Oulaisten seurakunta on myös voimakkaasti mukana rapuviikolla, järjestämällä muun muassa virsitapahtuman.

Suunnitteilla on myös kulttuurikävely, jonka aikana tutustutaan kaupungin erilaisiin kulttuurikohteisiin. Paljon hauskaa on luvassa viikon aikana ja eiköhän sieltä löydy jokaiselle jotakin, vauvasta vaariin”, Terentjeff uskoo.

Rapuviikko huipentuu lauantaina 15.8 vauhdikkaaseen Hetekkaralliin Sun- hotellin aukiolla. Saman iltana on rapuilta Oulaisten nuorisoseuralla. Se on ohjelmallinen tapahtuma, jossa tarjolla on muutakin syötävää kuin rapua.

 

  

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot