Jouni Aitto-oja jatkaa edelleen yhdistyksen puheenjohtajana.

 

Jouni Aitto-oja jatkaa edelleen yhdistyksen puheenjohtajana.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Weteraanimoottorikerhon Wanhan Woiman puheenjohtajana jatkaa edelleen Jouni Aitto-oja. Hänen valintaa kannatettiin jyrkästi, vaikka Aitto-oja oli mietiskellyt, että uusi puheenjohtaja saisi astua remmiin.

Minä pöhölö menin jo lupaamaan, että jatkan vielä tämän vuoden kun ensi kesän Konepäivien teema eli Metsän mahti alkoi kovasti kiinnostaa. Koettakaa kuitenkin seuraavalle vuodelle etsiä uusi puheenjohtaja”, Aitto-oja huikkasi Wanhan Woiman yleisen kokouksen jäsenistölle viime viikon kokouksessa Yritystalon auditoriossa.

Wanhan Woiman hallituksessa jatkavat kuluvan vuoden ajan Leila Laukkanen, Seppo Sallmén, Riitta Honkimaa sekä Eero Pietarila. Vuosiksi 2015-16 hallitukseen valittiin Kauko Nikula, Esko Järvenpää, Raimo Pääkkö sekä Reijo Grekula. Varajäsenet ovat Matti Perälä sekä Niilo Aitto-oja. Tämän vuoden varajäsenenä toimii Toni Ukonmäki.

Wanhan Woiman tarkistettu jäsenmäärä viime vuoden lopussa oli 1069 jäsentä. Kerhon jäseniä on yli 240 paikkakunnalla. Vuosijäseniä on 857, ainaisjäseniä 64 sekä perhejäseniä 148.

Yhdistyksen toimintakertomus kertoo, että viime vuoden Konepäivillä tehtiin jälleen uusi kävijäennätys, sillä pääsylippuja kolmen päivän aikana tapahtumaan myytiin jopa 15 131 kpl. Päivien kokonaiskävijämääräksi arvioitiin 21 500 henkilöä. Edellisten vuosien myytyjen lippujen määrä ylitettiin yli 1 000 lipulla. Konepäivien suosio kasvaa vuosi vuodelta, sillä esimerkiksi vuonna 2011 tapahtumaan myytiin 12 860 lippua ja se ylitettiin nyt lähes 2 300 lipulla.

Wanhan Woiman viime vuoden taloudellinen tulos sai jäsenistössä aikaan hymyä. Ja miksei saisi kun tulos oli kerhon historian paras, 35 288 euroa ylijäämäinen. Taseen loppusumma oli kertomusvuoden lopussa 316 790,61 euroa.

Isoja lukuja kaiken kaikkiaan. Olemme todella iso toimija. Jos verrataan ylijäämää vuoteen 2011, niin nousu on hurjaa, Silloin oli tulos ylijääminen 9 680 euroa ja tase 225 533 euroa”, Aitto-oja nosti esiin.

Metsän mahti

Vuosikokouksessa käytiin läpi myös kuluvan vuoden toimintasuunnitelma. Vuoden päätapahtuma, Weteraanikonepäivät järjestetään heinäkuun 3-5. päivien välisenä aikana. Konepäivien teemana on Metsän mahti. Entiseen malliin maamoottorit, woimakoneet, traktorit, autot ja kaksipyöräiset ovat omina osastoina. On työnäytöksiä sekä näyttelyitä eri teemoilla. Käpylän vanha koulu tarjoaa jälleen uutta nähtävää Naiswoiman taholta. Kirjaparatiisi on esillä sekä Jalavan kauppa tulee jälleen kerran paikan päälle. Sepät sepittävät oman ohjelmistokokonaisuuden ja mukaan tulossa kaksi hollantilaista seppää.

Wanhan Woiman sihteeri Tuula Aitto-oja kertoi kokousväelle, että ykköshallin teemana on Puusta pitkälle.

Vuosi on moottorisahan 100-vuotisjuhla ja sahoja on nähtävillä laajalti. Paavo Mikkonen tuo oman laajan sahavarastonsa näytille Konepäiville. Halliin tulee myös savottakämppä sekä valokuvia metsien kätköistä. Kakkoshallin teemana on, Puu taipuu moneksi. Käpylän koulun teema on Tuolin tarina ja alueen metsikössä on Pönttöpuisto”, Tuula Aitto-oja toi esiin joitain teemoja.

Wanhalla kaavalla edetään, mutta vinkkejä otetaan edelleen vastaan”, Tuula muistutti.

Rompetorin vastaavana toimii edelleen Martti Raudaskoski, joka tiesi kertoa, että rompetorille on jo tehty 50 varausta.

 

      Wanha Woiman yleisessä kokouksessa oli paikalla noin 50 jäsentä.

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot