Pääministeri Alexsander Stubb vieraili viime viikolla Oulaisissa, Yritystalolla. Visiitti kesti puolituntia.

 

Pääministeri Alexsander Stubb vieraili viime viikolla Oulaisissa, Yritystalolla. Visiitti kesti puolituntia.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Viime viikon Majakassa kerrottiin, kun pääministeri Alexander Stubb vieraili Oulaisissa. Yritystalolla Oulaisten kaupungin johto muisti pääministeriä kaupungin muistiolla, mutta hän pääsi myös yleisön tenttiin auditoriossa.

Paikalla oli myös nuoria, joista Rilla Mehtätalo nosti esille lukiouudistuksen, lähinnä urheilun kannalta. Rilla kysyi, että mikäli lukiouudistus toteutuu, niin silloin valtio rahoittaisi lukio-opintoja enintään kolme vuotta.

Toteutuessaan muutos uhkaa varsinkin aktiivisesti urheilevia lukiolaisia”, Pohjois-Suomen lukiolaisten piirihallituksessa vaikuttava Rilla toi esiin. Piirihallituksessa on mukana myös toinen Oulaisten lukion oppilas, Jenni Vaikonpää.

En näe tilanteessa uhkaa, sillä uskon erityislukioiden vastaavan tähän tarpeeseen”, Stubb vastasi.

Sote-asiat olivat tietenkin keskustelun alla. Pääministeri totesi, että sote-asiaan voi meistä jokainen vaikuttaa. Hän sanoi, että syödään terveellisesti, harrastetaan liikuntaa ja nukutaan riittävästi.

Nämä asiat edesauttavat meidän jokaisen hyvinvointia ja vähentävät sote-kuluja”, Stubb sanoi Yritystalon auditoriossa.

Oulaisten kaupungin kehitysjohtaja Jarmo Soinsaari kysyi pääministeriltä, mikä on se keino, jolla yksityisyrittäjän työllistämiskynnystä saadaan alemmaksi.

Ensimmäisen työntekijän palkkaamista on helpotettava ja sitä kautta yrittämistä on saatava nousemaan. Yleensäkin työllistämistä on helpotettava, eikä aina pidetä kiinni hampaat irvessä vanhoista rakenteista. Henkilökohtaisesti toivoisin myös, että voitaisiin lisätä henkilökohtaista sopimista esimerkiksi palkkojen ja työajan suhteen”, Stubb vastasi.

Suomi lähellä Aasiaa’

Paikalla oli myös mies Merijärveltä, Markku Jauhiainen. Hän pyysi pääministeri Stubbia kertomaan, miksi suomalaisten on syytä säilyttää positiivinen elämänasenne, ainakin kuudella kohdalla.

Itse olen aina ylpeänä edustanut Suomea kun olen asunut ulkomailla liki 20 vuotta. Koulutus on ykkösasia, toisena tulee maan korkea teknologian taso, kolmantena rehellisyys eli kädenpuristuksen pitää riittää, neljäntenä listallani on kansainvälisyys. Viides kohta on matkailu, joka antaa meille Suomessa monta ulottuvuutta sekä vielä Suomen maantieteellinen sijainti. Venäjän läheisyys on meille mahdollisuus eikä uhka. Suomi on myös lähellä Euroopan markkina-aluetta, mutta silti lähellä Aasiaa”, pääministeri listasi.

Kirsti Avela kysyi viime viikolla kokoomuslaisen Ben Zyskowiczin esiin nostamasta säästölistasta. Benin listaan pääministeri ei ottanut kantaa.

Se on selvää, että hallinto tarvitsee rakenteellisen uudistuksen. Kokoomus ei pelkää esittää leikkauslistaa, mutta pääministerinä minä en sitä pysty antamaan”.

Juhani Kärkeä kaiversi yleisten teiden huono kunto ja toivoi rappeutuvan tieverkoston peruskorjausta. Tähän pääministeri vastasi, että rahaa ei ole. Hänen mukaansa valtion velka kasvaa tänäkin vuonna yli viidellä miljardilla eurolla.

Pohjanmaan kierroksen aikana, kahdessa päivässä pääministeri Alexander Stubb vieraili 14 paikkakunnalla, 21 tilaisuudessa.

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot