Sdp:n eduskuntavaaliehdokas, oulaistelainen Jari Männikkö kampanjoi lauantaina kotimaisemissa.

 

Sdp:n eduskuntavaaliehdokas, oulaistelainen Jari Männikkö kampanjoi lauantaina kotimaisemissa.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaistelainen, sdp:n eduskuntavaaliehdokas Jari Männikkö kampanjoi lauantaina kotipaikkakunnalla. Vaaliteltalla oli tarjolla kahvia sekä kaksipäisiä, kuumia makkaroita.

Vaalikampanjointia hän on tehnyt pääasiassa Pyhä-ja Kalajokilaakson alueella. Männikkö sanoo, että jokilaaksojen alue on hänelle ykkösaluetta yhdessä Oulun kanssa.

Olen Oulun eteläisen alueen ainoa demariehdokas ja siksi Pyhä-ja Kalajokilaakso on minulle tärkeintä aluetta. Kun demareilla ei muita ehdokkaita alueella ole, niin se näkyy myös tukijoiden määrässä, joka on nyt aivan eri lukemissa kuin neljä vuotta sitten. Vaalibudjetti on myös kasvanut, joka on noin 20 000-25 000 euron luokkaa”, Männikkö sanoo.

Hän ei ole vaalilomalla, joten kampanjointi jää lähinnä viikonloppuihin. Jari Männikkö laskeskelee, että vaaleihin saakka kaikki viikonloput ovat kiinni vaalityössä.

Elvytetään, ei leikata

Kansanedustajaehdokas Jari Männikön mukaan kampanjointitilaisuuksissa on tullut kansalta voimakkaasti esiin huoli työllisyystilanteesta.

Työttömyyslukemat ovat meidän alueella aivan liian korkeat ja varsinkin nuorten tilastot ovat murheellista luettavaa. Kansalaiset kauttaaltaan tuovat esiin, että nuorisotyöttömyyteen on puututtava. Olen ehdottomasti sillä kannalla, että työllisyys lähtee kasvuun elvyttämällä, ei leikkaamalla, jotka alkavat jo olla tapissa. Uusia vaihtoehtoja on haettava investointien edistämiseksi. Yritystukia on mielestäni suunnattava nykyistä enemmän pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, joita löytyy meidänkin alueelta. Toinen asia, joka puhuttaa ovat eläkeläisten asiat. Eläkeläisten taitettu indeksi tuli voimaan vuonna 1996 ja se on koskettanut kaikkia eläkkeitä vuodesta 2005. Se on nakertanut muutenkin pienituloista ostovoimaa ja myös lisännyt köyhyyttä ja eritasa-arvoisuutta Suomessa. Taitetusta indeksistä on viime aikoina puhuttu laajasti ja se on alkanut saamaan kiinnostusta aikaan päättäjienkin taholla”.

Jari Männikkö toivoo, että hiukkasfysiikan tutkimuskeskus, Laguna-hanke lähtisi käyntiin Pyhäsalmen kaivoksella. Hänen mielestään se olisi iso asia koko alueella. Hän toppuuttelee myös puheita, ettei Pyhäjoelle rakennettava ydinvoimalaitos työllistäisi suomalaisia.

Alihankkijat ovat kotimaisia, joten sitä kautta tulee työllistävää vaikutusta tällekin alueelle. Toki venäläinen Rosatom tuo oman väkensä, mutta Hanhikivellä riittää suomalaisillekin rakennettavaa”, Männikkö uskoo.

Neljä vuotta sitten eduskuntavaaleissa Jari Männikkö sai noin tuhat ääntä. Se ei riittänyt läpimenoon silloin. Hän laskeskelee, että nyt kevään vaaleissa pitäisi laariin tipahtaa noin 4 000 ääntä, jolla ehkä mentäisiin Arkadianmäelle.

Kun täällä eteläisellä alueella on nyt järkevä ehdokasasettelu ja olen alueen ainoa demariehdokas, niin äänimäärä on mahdollinen. Ihan luottavaisella mielellä edetään kohden vaaleja”, Männikkö sanoo.

 

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot