Sinkkihiihdon perinne laadukkaan latu-uran vaalijana ei pettänyt tänäkään vuonna.

 

Sinkkihiihdon perinne laadukkaan latu-uran vaalijana ei pettänyt tänäkään vuonna.

 

Risto Parttimaa

VIHANTI

Osa sunnuntaiaamun hiihtämään aikovista saattoi tehdä vääriä johtopäätöksiä kurkistaessaan aamulla ikkunasta ja nähdessään sulamisvedet pihalla lilluvan lammikoissa jääpeitteen kanssa sulassa sovussa. Näkymällä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, millaiset ladut odottivat hiihtäjiä Sinkkihiihdon reiteillä Vihannissa. Ne olivat ennenäkemättömän nopeassa ja kovassa kunnossa, joita viime päivien sateet eivät olleet millään tavalla mitätöineet.

Lievästi raikas ja tuulinen sää haihdutti kosteuden latupinnasta tehden ne yllättävän kestäväksi. Vasta iltapäivällä oli havaittavissa pientä pehmenemistä.

Järjestyksessään 24:een Sinkkihiihtoon kertyi osanottajia tänä vuonna 140. Määrä oli vain puolet odotetuista johtuen juuri ehkä viime päivien sateista.

Uskon, että tavoitteeseen vielä päästään, kun sääolot ovat kohdallaan. Kaikilta lähtö- ja mehupisteiltä välittyi osallistujilta vain positiivista palautetta. Ensi vuonna yritämme tehdä tapahtumasta entistä houkuttelevamman ja paremman”, Sinkki-Seppojen puheenjohtaja Pauli Vilminko vakuutti, peittelemättä lievää pettymystään.

Koululaisetkin ehtivät mukaan

Lopullisen osallistujamäärän parantamiseksi Vihannin alueen kouluille on heitetty haaste osallistua mahdollisimman isolla prosentilla koulun hiihtopäivään tällä viikolla. Hiihtäjät lisätään Sinkkihiihdon osallistujamäärään ja parhaimman prosenttiosuuden keränneille koululuokille on luvassa avustusta luokkaretkikassaan. Ei ollenkaan hassumpi haaste pelisukupolven kasvateille!

Sunnuntaina ladulla nähtiin voittopuolisesti varttuneempaa väkeä.

Kyllä on ollut hyvä hiihtokeli. Latu oli niin jäinen, ettei pitovoide tahtonut pysyä pohjissa. Tosin ladut ovat niin tasaisia, ettei sitä paljoa tarvitakaan”, kertoili Kalevi Lahtinen, joka oli vaimonsa kanssa tullut Sinkkihiihtoon Lukkaroisista.

Hikeä pukkaa, kun on liikaa vaatetta. 25 kilometriä riittää meille, kun on aamulla käyty navetassa ja vielä pitäisi siellä tämän jälkeen käydä lypsämässä parikymmentä lehmää”, kertoi puolestaan Tuovi Lahtinen.

Heikki Karttunen oli tullut Pattijoelta.

En ole aikaisemmin käynyt Sinkkihiihdossa. Halusin kuitenkin ehtiä vielä näille lumille tekemään vähän pidemmän hiihtolenkin. Hiihto vastasi odotuksia ja taukopaikat ovat tarjonneet hyvät tarjoilut. 25 kilometriä riittää minulle ottaen huomioon vähäisen ennakkoharjoittelun. Keli oli kyllä hyvä siihen nähden, että eilen satoi vettä”, Karttunen ihmetteli. 

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot