Kiekko Haukkojen kapteeni Petri Mäyrä, paljon puhutun Pojan kanssa ja huudatti joukkuetta sekä kotiyleisöä.

 

Kiekko Haukkojen kapteeni Petri Mäyrä, paljon puhutun Pojan kanssa ja huudatti joukkuetta sekä kotiyleisöä.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Kiekko Haukat on jääkiekon III divisioonan pohjoislohkon mestari. Finaalissa Haukat jättivät Pyhäjoen Joki-Kiekon hopealle 2-0 otteluvoitolla.

Perjantaina Pyhäjoella käänsi Haukat edun itselleen 3-4 voitolla jatkoerässä. Lauantaina Oulaisten Raita Sport Centerillä 573 lipun ostajaa näki Kiekko Haukkojen riemua pelin jälkeen voiton ja lohkon mestaruuden kunniaksi. Kun vielä Haukka-kapteeni Petri Mäyrä haki mestaruuspystin, ja huudatti runsaslukuista yleisöä, niin tunnelma oli hallissa katossa. Lauantaina pelin Kiekko Haukat voittivat 4-2 numeroilla

Kiekko Haukkojen pelit jatkuvat edelleen. Lohkon mestarina Kiekko Haukat pelaa viikonloppuna II divisioonan karsinnat yhdessä Ylivieskan Jääkarhujen sekä Kemijärven Kiekon kanssa. Karsinnan voittaja pelaa varmuudella ensi kaudella kakkosessa, kuin myös ehkä karsinnan kakkosjoukkue.

Kiekko Haukat aloittaa karsinnat YJK:n vieraana Nivalassa perjantaina. Lauantaina Oulaisiin tulee kova Kemijärven Kiekko, joka dominoi Lapin lohkoa mielin määrin kovilla vahvistuksilla.

Kakkosessa viimeiseksi jäänyt Jääkarhut tulee karsintaan mukaan pitkältä tauolta. Se on selvää, että joukkue on levännyt ja on varmasti kova. Mielestäni YJK pelasi kauden aikana tasaisen hyvin, ja on kakkoseen hyvä joukkue. Pelasi tasaisia pelejä sarjan kärkijoukkueita vastaan. Syksyllä otettiin harjoituspelissä kuokkaan, mutta nyt on eri tilanne. Nöyristelemään naapuria vastaan emme lähde”, Kiekko Haukkojen valmentaja Mika Partala lupasi.

Kemijärvi tulee lauantaina Oulaisiin ja on uusi tuttavuus. Joukkue on kova, sillä ykköskenttä on pelannut Mestistä Rovaniemen Kiekossa ja taitaapa olla joillakin liigakokemustakin. Joukkue ei tainnut hävitä yhtään ainoaa peliä sarjassa. Kovilla vahvistuksilla joukkueen ainoa tavoite on kakkonen”, Partala uskoo.

Valmentaja sanoo, että Haukat lähtevät tosimielellä karsintaan mukaan.

Koko kevätkausi on ollut meille pelillisesti hyvää aikaa ja sitä lähdetään viikonloppuna jatkamaan. Mitataan vielä kerran taso, sillä se nousee edelleen kolmosen finaaleista. Viikonloppuna ovat kauden viimeiset pelit, eikä sen myötä tarvitse mitään säästellä. Katsotaan, missä mennään kakkosen suhteen”, valmentaja mietiskeli.

Pihlajaharju ratkaisi Pyhäjoella

Perjantaina Pyhäjoella pelatussa ensimmäisessä finaaliottelussa oli tunnelmaa. Paikalla oli 406 lipun lunastanutta katsojaa. Jännittävän pelin ratkaisu tapahtui jatkoerässä, kun Kiekko Haukkojen Lauri Pihlajaharju latasi kiekon verkkoon 3-4 numeroiksi. Osuma oli Pihlajaharjun toinen, sillä hän teki myös Haukkojen ensimmäisen osuman. Paavo Laitala ja Juho Laakso olivat muut maalintekijät. Laitala syötti lisäksi kaksi maalia kuin myös Joni Nukari. Syöttöpisteen sai myös Jari Juvani.

Iso nimi Haukoista pelissä oli maalivahti Tero Puotiniemi. Varmoilla torjunnoillaan hän jätti PJK:lle vähän mahdollisuuksia maalin tekoon 44 torjunnan myötä.

Sama tahti jatkui Puotiniemen osalta myös lauantaina. Ilman hänen varmaa peliään olisi PJK saattanut karata ja tasoittaa pelin isoilla numeroilla. Hän urakoi jopa 53 torjuntaa.

Suotta ei pelin jälkeen valmentaja Mika Partala kehunut maalivahtiaan.

Puotiniemi jatkoi siitä, mihin Pyhäjoella jäi. Loistava peli häneltä, koko joukkueen taistelu sekä meidän leveämpi materiaali olivat ratkaisunavaimet”, Partala summasi.

Ehkä PJK oli taitavampi joukkue, mutta kokonaisuutena pakka pysyi meillä paremmin kasassa ja ehkä pelattiin järkevämmin, eikä lähdetty hötkyilemään”, valmentaja näki.

Haukka-pakit maalinteossa

Kiekko Haukat oli Oulaisten pelissä kaiken aikaa kuskin paikalla. PJK ajoi takaa, mutta Haukat pitivät pintansa. Lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannen erän loppupuolella, kun Joki-Kiekolla alkoi kiehua yläkerrassa. Joukkue otti jäähyjä, isojakin. Janne Maliniemi viimeisellä minuutilla 5+20 minuuttia huitomisesta Haukkojen vaihtoaitioon.

Pakit tykittivät Haukoille osumia kun Joel Lehto, Timo Kähtävä sekä Juho Laakso onnistuivat. Ottelun avausosuman teki Teemu Kivioja. Syöttöpisteitä saalistivat Joni Nukari kaksi sekä yhden Jarkko Ranta, Paavo Laitala, Jani Mertala, Henri Keskitalo sekä Lauri Pihlajaharju. Puotiniemi palkittiin ansaitusti.

Joki-Kiekon palkittu oli maalin tehnyt Ville Moilanen.   

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot