Valmentaja Mika Partala piiskasi Kiekko Haukat huikeaan pelikauteen, kolmosen mestariksi sekä nousuun kakkosdivisioonaan.

 

Valmentaja Mika Partala piiskasi Kiekko Haukat huikeaan pelikauteen, kolmosen mestariksi sekä nousuun kakkosdivisioonaan.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Kiekko Haukat pelasivat loistavan kiekkokauden. Joukkue saavutti pohjoisen lohkon kolmosdivisioonan mestaruuden ja kruunasi komean kautensa viime viikonloppuna sarjanousuun kakkosdivisioonaan.

Kakkosen karsinnoissa perjantaina Haukat hakivat ison voiton Nivalasta Ylivieskan Jääkarhuista. Ylemmällä sarjatasolla pelannut YJK sai taipua Haukkojen sitkeän puolustuspelin myötä 1-3 tappion. Lauantaina Kiekko Haukat saivat vieraakseen Lapin lohkoa mielin määrin dominoineen Kemijärven Kiekon. Enää ei joukkue peliä vienyt yhtä selvästi kuin Lapin peleissä. Vastus koveni Kemijärvelle, ja tuoreilla jaloilla pelissä mukana ollut KeKi vei ansaitusti sarjapinnat Lapin suuntaan 3-4 tuloksella. Sunnuntaina KeKi nuiji kotipelissään YJK:n reilusti ja näiden tulosten myötä ensi kaudelle kakkosdivisioonaan nousevat Kemijärven Kiekko ja Oulaisten Kiekko Haukat. Ylivieskan Jääkarhut pelaa ensi kaudella uudessa hallissaan kolmosen pelejä.

Huomionarvoista on, että Kemijärven Kiekko ei hävinnyt pelikauden aikana ainoatakaan peliä.

Kuka olisi uskonut joulukuussa, että Kiekko Haukat pelaavat kolmosen mestariksi sekä nousevat kakkoseen? Silloin nimittäin oli joukkueella vaikeaa. Neljä perättäistä tappiota vieraspeleistä ei itseluottamusta kohottanut, mutta tammikuun 10. päivä kaikki muuttui. Kotihallissaan Haukat voittivat Teräs-Kiekon 9-0 ja siitä alkoi joukkueen satumainen tarina. Yhdeksän voittoa putkeen runkosarjan loppuun ja itseluottamus oli tapissaan ja peli kulki kuin ajatus.

Ja se näkyi sitten kolmosen jatkopeleissä. Kiekko Haukat olivat lennossa ja lohkon mestaruus tuli Oulaisiin.

Ylivieskan Jääkarhut saivat tuta Kiekko Haukkojen sitkeyden sekä puolustuspelin tiiviyden karsinnoissa kuin myös maalintekotehokkuuden.

YJK loi ensimmäisessä erässä puolenkymmentä huippupaikkaa, mutta ei saanut maalia. Me teimme maalin ja se antoi uskoa. Seuraavissa erissä peli oli tasaisempaa. Jääkarhut tulivat tasoihin, mutta seuraavalla minuutilla saimme sen kuitattua 1-2 johtoasemaksi. Se maali taisi tuoda naapurille lisäpainetta ja kun vielä menimme 1-3 johtoon, niin se näkyi enemmän. Meidän sitkeys palkittiin otteluvoitolla”, Kiekko Haukkojen valmentaja Mika Partala totesi pelistä.

Lauri Pihlajaharju, Jarkko Ranta sekä Vili Ahlroos onnistuivat Haukoista maalinteossa. Joni Nukari, Paavo Laitala, Aki Yliuntinen sekä Pihlajaharju saivat syöttöpisteen.

Vain Jaakko Huhtakangas onnistui YJK:lta maalinteossa.

KeKi vei peliä

Lauantaina, Haukat saivat vieraakseen karsinnoissa Kemijärven Kiekon. Kovia nimiä näkyi Kemijärven pelipaitojen selkäpuolella, mutta eivät he kuitenkaan niin selkeästi peliä vieneet kuin ehkä olivat odotusarvot. Toki KeKi hallitsi peliä ja ansaitsi voittonsa, mutta helpolla se ei tullut. Kiekko Haukat näyttivät jälleen sitkeytensä, vaikka väsymys painoi kovan edellisillan YJK-pelin jälkeen ja bensakin alkoi loppua ottelun loppuhetkillä. Kirivaihdetta ei enää löytynyt.

Uskomaton taistelu jälleen pojilta. Ei voi kuin nostaa hattua korkealle ja kiitellä koko joukkuetta, niin tästä pelistä kuin myös koko pelikaudesta. Oli uskomaton suoritus”, valmentaja Partala kiitteli.

Annoimme Kemijärvelle hyvän vastuksen ja pidimme peliä tasaisena maalinumeroiden muodossa. Harmittaa vain kun naapuri sai pari liian halpaa maalia rännipurkujen kautta”, Partala totesi.

Lauri Pihlajaharju iski pelissä kaksi maalia, joista toinen rankkarista. Jari Juvani onnistui myös maalinteossa. Laitala, Nukari, Ranta ja Petri Mäyrä syöttöpisteille.

Kemijärven kovista nimistä Wedman ja Kostamo onnistuivat maalinteossa.

Ottelua seurasi 520 lipun lunastanutta katsojaa.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot