Majakan Vakiomestarikisan mestareista Jarkko Lehtinen haki Majakan Oulaisista Helsinkiin.

 

Majakan Vakiomestarikisan mestareista Jarkko Lehtinen haki Majakan Oulaisista Helsinkiin.

  

Ari Vilminko

OULAINEN

Majakan Vakiomestarikisa ratkesi toisella uusintakierroksella. Mestariksi veikkasi pelipari Mauno Möttönen-Jarkko Lehtinen Helsingistä, ja jättivät taakseen raahelaisen Risto Määtän sekä oulaistelaisen Tapio Isokivelän.

Toinen uusintakierros oli menossa, kun Jarkko lähti käymään kotonaan Oulaisissa, niin sanoin hänelle, että hae samalla Majakka Helsinkiin”, Möttönen totesi ihan tosissaan eli varmoilla oli pelipari liikkeellä.

Vankan pelikokemuksen omaava Möttönen sanoo, että vakioveikkaus on Veikkauksen peleistä ykkönen.

Joka viikko pelaan omalla rivillä kuin myös porukkapelissä. Jarkon kanssa myös pelaamme yhdessä kuten Vakiomestarikisassa. Päävoittoa ei ole vielä nasahtanut vaikka lauantaisin päivällä tuntuukin, että nyt se tulee. Usko on kova. Pienempiä voittosummia on joskus tullut, mutta eipä niissä ole kehumista”, Möttönen sanoo.

Vakiossa hän pelaa järjestelmää, mutta myöntää viikkovakiossa toisinaan kokeilevansa haravaa.

Möttösen ja Lehtisen pelityyli Vakiomestarikisassa oli aggressiivinen ja osittain yllätyksellinen. Ehkä se aggressiivisuus on peruja Sinkki-Seppojen jalkapallojoukkueen loistoajoilta 1970-luvun lopulta, jolloin Möttönen tuli tutuksi aina Kolaria ja Rovaniemeä myöten topparina, jonka ohi ei pallon kanssa menty.

Möttönen sanoo, että englantilainen jalkapallo on kiinnostanut jo vuosikymmeniä, jopa niin paljon, että toisinaan hän on käynyt katsomassa pelejä Lontoossa. Aivan kuten Jarkko kävi Vakiomestarikisan aikana kuulostelemassa pelikuulumisia Lontoossa. Aivan halvalla ei siten mestaruus tullut, kun se otetaan tosissaan.

Liverpool on suosikkijoukkue. Se on ollut siitä lähtien kun joukkue kävi Oulussa pelaamassa Palloseuraa vastaan Raatissa vuonna 1981. Se oli maalaispojalle huikaisevaa seurattavaa, kun Liverpool lähti hyökkäyksiin kymmenellä pelaajalla. Se on jäänyt mieleen. Siinä oli sitä jotain ja siitä lähtien olen fanittanut Liverpoolia. Euroopan muita suosikkijoukkueita ovat Barcelona ja Ajax eli ne, missä Jari Litmanen on pelannut”.

Yli 50 vuotta on jalkapallo ollut Mauno Möttösen elämässä mukana. Ja on mukana edelleen. Viikonloppuisin hän katsoo television kautta ainakin 2-3 ottelua ja tahti taitaa edelleen kiihtyä kun maanantaina oli viimeinen työpäivä ennen eläkeaikaa. Ja kun kevät sekä kesä etenevät, niin Helsingin seudulla riittää katsottavaa. Oman aikansa vie myös 60-vuotiaden juniorijoukkueen valmennustehtävät, kun joukkue pitäisi saada iskuun, jolla maineikas Iltatähti Oulusta kaatuu SM-turnauksessa.

Pelimies on aina pelimies.

Eräs pösilö veikkaaja jatkaa edelleen kilpailukupongin palauttamista Ilmeisesti yrittää sillä vakuuttaa, että hän osaa veikata, mutta kun tulokset ovat vitosen luokkaa, niin tiedä sitten hänen asiantuntemustaan. Tai sitten hän jo tuo kupongit ensi vuoden kisaa varten.

 

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot