Prorinkin toimitusjohtaja Ari Penttilä on rakentanut suoran kuvayhteyden Oulaisista muun muassa Ruotsiin Växjön jäähallin kylmälaitteisiin.

 

Prorinkin toimitusjohtaja Ari Penttilä on rakentanut suoran kuvayhteyden Oulaisista muun muassa Ruotsiin Växjön jäähallin kylmälaitteisiin.

 

Oulaistelainen, tänä päivänä kansainvälisesti toimiva perheyritys Prorink International on keskittynyt pelkästään jääurheiluun.

Yhtiön perustaja Ari Penttilä sanoo, että Prorink International Ab syntysanat lausuttiin vuonna 1997.

Kaupparekisteriin yhtiö vietiin seuraavan vuoden keväällä ja siitä toiminta lähti varsinaisesti käyntiin. Yhtiönä olemme erikoistuneet urheilu- ja vapaa-ajan jääalueilla tarvittavien tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseen. Suunnittelemme ja toteutamme jäähallien ja ulkojäiden jäädytykseen tarvittavia rata- ja routasuojaputkistoja, toimitamme laitarakenteita sekä jääalueilla tarvittavia koneita, kemikaaleja ja tekniikkaa”, Penttilä selvittää.

Ennen kuin Penttilä perusti yrityksen, niin hän oli palkkatyössä Raita Sportilla. Kun yrityksessä tuli aika täyteen, niin hänellä oli jo valmiina kontakteja jatkaa töitä samalla alalla, oman yrityksen kautta.

Alkuun yhtiössä oli myös ruotsalainen osakas, mutta myöhemmin ostimme hänet pois ja yhtiöstä tuli suomalainen perheyritys”, toimitusjohtaja Ari Penttilä kertoo.

Hänen mukaansa Prorinkin toiminta lähti heti voimakkaasti käyntiin, kun yhtiö sai työmaaksi tarjouskilpailun myötä Jokmokkin jäähallin kylmälaiteurakan Pohjois-Ruotsissa kuin myös jääpallostadionin Åtvidabergin kuntaan Ruotsissa.

Vuonna 1999 saimme työmaaksi rakentaa jääkiekon MM-kisoihin jäähallin laitarakenteet. Samana vuonna Prorink sai myös oikeuden japanilaisen Mycom teollisuuskompressoreiden maahan tuontiin. Mycomin kylmälaitteita olemme sen jälkeen asentaneet muun muassa Venäjälle, Saksaan, Puolaan, Unkariin, Tshekkeihin, Ruotsiin sekä Norjaan. Olemme myös jäänhoitokone Zambonin maahantuoja”, toimitusjohtaja kertoo.

Matkan varrella on Prorink International rakentanut kokonaisurakoitsijana kylmätekniikan kokonaistoimituksia jäähalleihin kuin myös muita kylmälaiteasennuksia, curling-halleihin, luistelualueille sekä jääpallostadioneille Euroopan alueella yli 60. Viimeisin Prorinkin työ on ollut Ruotsin Göteborgissa pohjoispuolella olevan Stenugnsundin harjoitushallin kylmälaitesuunnittelu ja toteutus, joka juuri valmistui.

Ongelmat tiedostetaan Oulaisissa

Ari Penttilä on kehitellyt muutamiin jäähalleihin hyötysuhde hälytyssysteemin kylmälaitteiden osalta. Jos on ongelmaa kylmälaitteissa, niin siitä tulee heti automaattisesti tieto hänen puhelimeen. Tietokoneen kautta hän pystyy Oulaisista käsin havainnoimaan ongelman.

Meillä on paikallisia yhteistyökumppaneita, jotka käyvät ongelman korjaamassa”.

Toimitusjohtaja Ari Penttilä sanoo, että yrityksellä oli taloudellisesti vaikea aikaa vuosina 2002-03.

Siitä suosta kuitenkin noustiin, mutta aikaa se vei. Tällä hetkellä jatkonäkymät ovat positiiviset ja valoakin on näkyvissä tunnelin päässä. Saimme Kööpenhaminan kahden jäähallin kylmälaiteurakat ja ehkä siellä poikii vielä jotain muutakin. Parhaimmillaan yhtiöllä oli noin 20 työntekijää. Tällä hetkellä meiltä saa palkkaa 7-8 henkilöä”.

Jään maalaus uusinta uutta

Uusinta uutta Prorink Internationalilla on jään maalaus.

Jään maalauksella saadaan kirkasta jäätä sekä värimaalilla viivat kuin myös mainokset jäähän. Maalin valmistusmyllyt ovat meillä Oulaisissa. Syksyllä CHL-peleihin teimme Raksilaan jään maalaukset ja niitä innostui kehumaan jopa Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno. Maalauksessa emme käytä kalkkia. Maali toimitetaan asiakkaalle pulverimuodossa pakattuna 20 kilon pakkauksiin. Maalia tarvitaan 70-90 grammaa neliöä kohden”, Ari Penttilä selvittää.

Ari Vilminko 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot