Uimahallin tontilta, Konttilankankaalta kaadettiin puustoa pois noin 170 kiintokuutiometriä. Puun kaato tehtiin kaupungin omana työnä.

 

Uimahallin tontilta, Konttilankankaalta kaadettiin puustoa pois noin 170 kiintokuutiometriä. Puun kaato tehtiin kaupungin omana työnä.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Uimahallin tontti Oulaisissa alkaa jo hahmottua, kun Konttilantien varrelta kaadettiin kaupungin toimesta puita pois viime viikkojen aikana.

Työpäällikkö Jari Mustonen kaupungilta sanoo, että nyt kaadettiin puita uimahallin tontin alueelta kuin myös uimahallin parkkialueelta.

Yllättävän runsaasti alueelta lähti puuta. Niitä kaadettiin kaikkiaan noin 170 kiintokuutiometriä, josta toki 65 kiintoa on yksityisen henkilön puuta. Kolme päivää meni hakkuun kanssa ja pari päivää kun puut ajettiin pois”, Mustonen kertoo.

Hän sanoo, että kaadetut puut kaupataan edelleen hankintapuuna.

Ei aivan irronnut uimahallin rakennuspuita, joten myydään ne pois. Puusto oli enimmäkseen kuitupuuta”.

Jari Mustonen sanoo, että arkkitehdin toivomuksesta muutama puu jätettiin tontille pystyyn kun ne sopivat tulevien istutusten kanssa.

Mustonen sanoo, että kaupungin taholta seuraava projekti tontilla on viemäröintiasiat.

Uimahallin rakennustyö on iso projekti ja tällä hetkellä on urakkatarjouskierros menossa. Ehkä joskus elo-syyskuun vaihteessa rakennustyöt uimahallin osalta varsinaisesti alkavat”, Mustonen laskeskelee.

Uimahallin tontilla on vielä pystyssä tien varressa vanha varasto, joka on yksityisen henkilön omistuksessa. Mustonen sanoo, että varasto tyhjennetään kaupungin toimesta kuin myös puretaan pois.

Poppelit pois kirjaston rannasta

Oulaisten kaupungin taholta puun raivausta on alkuvuoden sekä kevään aikana tehty myös Ravikadulla sekä Siltakadulla.

Ravikadun suunnalla aloitettiin harvennusta tekemään jo joulukuussa. Välillä oltiin muualla kun työ tehtiin ihan miesvoimin ja hiihtoloman jälkeen jatkettiin. Sielläkin näyttää nyt aivan erilaiselta kuin myös uimahallin tontilla. Siltakadulta ja kirjaston rannasta kaadettiin 85 puuta pois. Kirjaston lähettyviltä poistettiin vanhat ja lahot poppelit pois. Kantojyrsintää on luvassa ennen kuin istutetaan uusia puita, eivätkä ne puut ole erikoisia puita vaan ihan kotimaista puuta”, Jari Mustonen sanoo.

Siltakadulla olevat vanhat puut kaadettiin asukkaiden toivomuksesta.

Puiden kaatoa on toivottu jo aiemmin. Nyt se saatiin ajankohtaiseksi yhdessä kirjastonrannan kanssa”, työpäällikkö Jari Mustonen tietää.

 

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot