SDP:n Jari Männikkö ja Tytti Tuppurainen pitivät yhteisen vaalitilaisuuden lauantaina Oulaisissa. Vihannista saakka tultiin asioita kyselemään.

 

SDP:n Jari Männikkö ja Tytti Tuppurainen pitivät yhteisen vaalitilaisuuden lauantaina Oulaisissa. Vihannista saakka tultiin asioita kyselemään.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Lauantaina ottivat eduskuntavaaleissa loppukirin askelia Oulaisissa, eduskuntaan ehdolla olevat, sdp:n oulaistelainen Jari Männikkö sekä istuva kansanedustaja Tytti Tuppurainen Oulusta. Kampanjointitilaisuudessa oli paikalla myös demarien puoluesihteeri Reijo Paananen.

Männikkö sanoi, että viime viikot ovat olleet aika haipakkaa ja kilometrejä on autoon kertynyt.

Viimeisen 2,5 kuukauden aikana on auton mittariin tullut noin 6 000 kilometriä. Nyt tällä viimeisellä viikolla rypistetään loppukirinä vielä tuhannen kilometrin edestä. Tilaisuuksia on Oulussa sekä tällä omalla alueella. Hyvä pöhinä on ollut päällä ja jatkuu vielä tämän viikon ajan. On ollut näiden viikkojen aikana mielenkiintoinen asia, kuinka täällä Oulaisissa on positiivisesti otettu vastaan minun ehdokkuuteni sekä kampanjointi”, Männikkö kertoi.

Oulaisten vaalitilaisuus ei ollut hänelle lauantaina ensimmäinen, sillä aamulla hän ehätti jo pistäytyä Haapajärvellä.

Viikonloput eivät ole riittäneet vaalitilaisuuksiin vaan arkipäiviä on pitänyt ottaa myös mukaan”, Jari Männikkö tunnusti.

Hän sanoi, että useissa vaalitilaisuuksissa on ollut tarjolla kahvin lisäksi kuumia makkaroita kuin myös hernekeittoa.

Oma ruokavalio on myös tahtonut olla sen mukaista”, Männikkö naurahti.

Eläkeläisten asiat nousevat edelleen esiin tilaisuuksissa. Taitettu indeksi on sellainen asia, että se puhuttaa eläkeläisten piireissä ja toivovat siihen muutosta, joka on todella aiheellinen”, Männikkö painotti.

Omaishoito puhuttaa

SDP:n vaalipäällikkönä toimiva Tytti Tuppurainen sanoo, että vaalitilaisuuksissa on noussut voimakkaasti esiin myös omaishoitoa koskevat asiat kuin myös alempi tieverkko, joka alkaa olla surkeassa kunnossa ja on turvallisuusriski.

Omaishoidon tukijärjestelmän piirissä on vain murto-osa kaikesta omaisten tekemästä hoivatyöstä. Arviolta jopa 350 000 henkilöä toimii omaisensa pääasiallisena auttajana, ja heistä noin viidesosa tekee työtä ympärivuorokautisesti. Varsinaisia sopimusomaishoitajia on hieman yli 40 000 henkilöä, ja määrä on tasaisessa kasvussa”, Tuppurainen kertoo.

Hän muistuttaa omaishoitajien työn olevan korvaamattoman arvokasta.

Se on arvokasta myös rahassa mitaten, sillä Kelan arvioiden mukaan omaishoitona tehtävän hoitotyön laskennallinen arvo verrattuna vaihtoehtoisten palvelujen kustannuksiin on peräti 3,4 miljardia euroa”, hän avaa omaishoitoa kuvaavia lukuja.

Tuppuraisen mukaan omaishoito on yksi niistä asioista, joilla sosialidemokraatit haluavat vahvistaa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa tulevalla vaalikaudella.

Nyt on haasteena aikaan saada uusi omaishoitolaki, jolla omaishoitajien palveluja, tuen yhdenvertaista saatavuutta ja oikeusturvaa parannetaan. Työ on laitettu alulle, mutta varsinainen lainsäädäntö jää tulevalle vaalikaudelle”, Tytti Tuppurainen totesi.

Käyrä osoittaa yläviistoon

SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen sanoi Oulaisissa, että puolue aloitti oman vaalityön jo elokuussa.

Silloin loimme suuntaviivat ja puheenjohtaja Antti Rinne kiersi kaikki piirit läpi ja kertoi vaalien tavoitteet. Puolueessa on siitä lähtien ollut hyvä yhdessä tekemisen meininki ja se jatkuu edelleen. Käyrä on osoittanut yläviistoon. Puolueessa on vahva luottamus, että vaaleissa pärjätään. Fiilikset ovat hyvät”, Paananen sanoi.

Hän kiitteli puolueen vaaliehdokkaita, jotka ovat tehneet hyvää vaalityötä. Hänen mielestään se näkyi myös lauantaina Männikön Jarin kotikentällä.

Vaikka nämä ihmiset taitavat olla Jarille tuttuja, niin hihasta silti tartutaan kiinni”, puoluesihteeri oli huomioinut.

 

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot