Illan juontajana toiminut Veli Tirilä (vas.) selvitti ennen Keskustan vaalitilaisuuden alkua, puolueen puheenjohtaja Juha Sipilälle illan ohjelmaa.

 

Illan juontajana toiminut Veli Tirilä (vas.) selvitti ennen Keskustan vaalitilaisuuden alkua, puolueen puheenjohtaja Juha Sipilälle illan ohjelmaa.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Lauantai-iltana Keskustan vaalitilaisuudessa Oulaisten Soihtulassa puhunut puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä toi esille Santeri Alkion aatteita yli 90 vuoden takaa.

Alkio kirjoitti jo 93 vuotta sitten, että tulevaisuudessa on sähköautoja, jotka kulkevat sirosti. Se on nyt tätä päivää. 1920-luvulla Alkio toi esiin muun muassa energiaratkaisuja ja polttavia kysymyksiä olivat myös tähän päivään sopivat eli puolustus-, raha- ja äänestysasiat. Miksi Alkiota tuon nyt esiin, niin se johtuu siitä kun neljä vuotta sitten olin täällä samassa paikassa, niin silloin Ahti Pekkala muistutti meitä kaikkia, että muistakaan vaalitilaisuuksissa aina puhua aatteesta”, Sipilä muisti.

Hän sanoo, että Santeri Alkion terveiset tähän päivään olisivat ravistelevat.

Uskon, että se viesti olisi, että Suomi on saatava kasvamaan edistyksellisyyden kärkeen. Samanlaisena näen tehtävämme edelleen”.

Arvot ja aatteet korostuvat

Puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi Suomen tilanteen olevan historiallisen huono. Soihtulassa hän totesi, että vieläkään ei ole saavutettu vuoden 2008 bruttokansantuotteen tasoa.

Kun eletään niukkuuden aikaa, eikä jaettavaa ole, niin arvojen ja aatteiden merkitys korostuu”, Sipilä sanoi.

Keskustapuolueen Suomi kuntoon- ohjelmassa on tavoite, että velkaantuminen on pysäytettävä.

Tavoite on, että velkaa ei saa jäädä tuleville sukupolville. Maa pitää jättää kuntoon seuraaville sukupolville. Meillä on kuusi vuotta aikaa saada asiat kuntoon. Muut tavoitteet ovat, että kodeissa voidaan hyvin, koulutuksesta pidetään alueellisesti kiinni, turhan byrokratian sekä valvonnan purkaminen kuin myös biotalouteen liittyvä kokonaisuus”, puheenjohtaja selvitti.

Energialinjaustemme mukaan uusiutuvan energian osuus Suomen energiantuotannossa nostetaan yli 60 prosenttiin vuoteen 2034 mennessä. Jo ennen tätä mahdollista luopua kivihiilen käytöstä ja sähköntuotannossa saavuttaa 100 %:n energiaomavaraisuus. Linjaustemme mukaan vuonna 2034 joka toinen auto Suomessa ajaa joko kotimaisilla uusiutuvilla nestemäisillä polttoaineilla tai uusiutuvalla energialla tuotetulla sähköllä. Fossiilisen öljyn käyttö on mahdollista pudottaa samassa ajassa nykyisestä kolmannekseen. Myös piensähköntuotantoa auringosta, tuulesta tai bio- ja puukaasusta on mahdollista lisätä merkittävästi. Näin mahdollisimman moni suomalainen voi osallistua hajautettuun sähköntuotantoon”, puheenjohtaja Sipilä linjasi energiataloutta.

Soihtulassa keskustan puheenjohtaja toi esiin myös tämän päivän haasteita, joista hän otti esiin muun muassa Ukrainan sekä Nato-asian.

Ukraina-asiassa presidentti Sauli Niinistö on toiminut esimerkillisesti ja tilanne siellä on rauhoittunut. Nato-keskustelu oli kovaa eräässä vaiheess. Kreikka on sitten oma lukunsa. On päivän selvää, ettei enää voida jatkaa Suomen vastuita lisäämällä. Ei enää sinne lisärahaa, vaan Suomi kuntoon”.

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot