Kyösti Terentjeff ja Pentti Gallen kuskasivat viime viikolla heteka-rallin vormulapirssit viritystä ja huoltoa varten kuntouttavan työtoiminnan työpajalle Hannu Portin hoteisiin.

 

 Kyösti Terentjeff ja Pentti Gallen kuskasivat viime viikolla heteka-rallin vormulapirssit viritystä ja huoltoa varten kuntouttavan työtoiminnan työpajalle Hannu Portin hoteisiin.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Raputapahtuma on ottanut paikkansa Oulaisissa elokuisena tapahtumana. Rapujuhlien yksi kohokohta on ollut Heteka-ralli Sun-hotellin edustalla. Tapahtuma on kerännyt runsaasti väkeä hotelliaukiolle seuraamaan, kenen vormula liikahtaa liukkaimmin.

Viime vuoden Hetekka-rallissa kaupungin joukkueelta vietiin varma ja ylivoimainen voitto, kun kesken kisan rengas puhkesi. Ainakin joukkue, kapteeninsa Pajalan johdolla oli sillä kannalla, mutta viime vuonna paikalla olleet katsojat voivat olla asiasta aivan eri mieltä. Vaikka renkaassa oli ilmaa ylhäällä ja alhaalla, niin eipä kaupungin vormula meinannut oikein liikahtaa. Syy ei ollut kuskissa vaan moottoreissa, joista ei puhtia löytynyt ensimmäisen kymmenen metrin jälkeen. Raskas puuskutus moottoreissa kertoi selkeästi, että sylinterit eivät täysillä käyneet. Ei vaikka, ihmismoottorilla oli Mersu-paitaa yllä.

Rengasrikosta viisastuneena LC Oulainen toimitti vormula-autot varikolle viritettäväksi, että ovat elokuussa tasavertaiset. Viritykset otti hoitoon kuntouttavan työtoiminnan työpajalta Hannu Portti ryhmänsä kanssa. Työpaja toimii entisen kirjapainon tiloissa.

Laitetaan vormulat timmi kuntoon. Viritellään, rasvataan, korjataan renkaat ja vaihdetaan kuluneet osat pois. Vormulat ovat elokuussa siinä kunnossa, että ne menevät katsastaja Simo Lindiltä läpi, eikä huomautettavaa jää”, Portin Hannu lupaili.

Kun Hannu saa ryhmänsä kanssa vormulat viritettyä, niin niitä säilytetään kisan kynnykselle saakka työpajan tiloissa, etteivät muut kilpailijat pääse sabotoimaan Mersu-paitaisen miehen joukkueen menopeliä.

LC Oulaisten presidentti Kyösti Terentjeff sekä Pentti Gallen paljastivat elokuisesta heteka-rallista, että uusia vormuloita on tulossa lisää kappaletta.

Kymmenen vormula- autoa on nyt käytössä. Toivottavasti jokainen pirssi saadaan käyttöön elokuussa”, Gallen toivoo.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot