Kiekko Haukkojen riemulla ei ollut rajoja kun kolmosdivisioonan lohkomestaruus varmistui kotiyleisön edessä.

 

Kiekko Haukkojen riemulla ei ollut rajoja kun kolmosdivisioonan lohkomestaruus varmistui kotiyleisön edessä.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Kiekko Haukat tekivät ihmetempun jääkiekon kolmosdivarissa. Pelillisesti erittäin vaisun keskitalven jälkeen joukkue kokosi itsensä, jopa niin, että voitti lohkon pohjoisen alueen mestaruuden ja kaiken kruunuksi joukkue nousi karsintasarjan jälkeen vielä kakkosdivisioonaan ensi kaudeksi.

Se oli kova suoritus koko joukkueelta. Kiekko Haukkojen Mika Partala sanoi lauantaina, että kun syksyllä joukkue oli kasassa, niin tunne oli, että tällä ryhmällä pärjää sarjassa.

Materiaali oli sitä luokkaa, että se antoi uskoa pärjäämiseen. Lohkon mestaruus ja vielä nousu kakkoseen, niin olihan se kuitenkin jotain ekstraa. Kokonaisuutena tosi hyvä kausi koko joukkueelta ja nousu kakkoseen ansaittiin”, Partala sanoi.

Kiekko Haukkojen kausi lähti hyvin käyntiin, siitäkin huolimatta vaikka joukkueelta vietiin kabinettipäätöksellä kolme sarjapistettä voitokkaasta pelistä.

Marraskuun lopulta alkoi koko joulukuun kestävä musta jakso. Se taisi lähteä vieraspelistä Kuhmosta, jossa meillä ei onnistunut yhtään mikään. Ei me saatu siellä edes maalipaikkoja luotuja sen vertaa, että olisi voitu jotenkin kinastella voitosta. Siitä alkoi pitkä tappioputki, joka kesti tammikuun alkupuolelle saakka. Jotain siinä vain tapahtui, mutta oli siellä välissä huonoa tuurikin kuten muun muassa Kiuruvedellä. Teräs-Kiekko voitettiin kotona tammikuun alkupuolella ja se peli muutti sitten suunnan kokonaan. Työhaalarit löytyivät. Toki alkupelissä oli vaikeaa, mutta toisen erän loppupuolella peli sitten kääntyi meille kokonaan ja kärsivällisyys palkittiin. Se taisi antaa suuntaa koko keväälle”, valmentaja pohti.

Mika Partala sanoo, että kun kova joukkue Kuhmo vielä voitettiin kotona, niin itseluottamus alkoi joukkueella olla tapissa.

Se antoi myös uskoa, että voimme pärjätä tässä sarjassa. Kuhmo-pelistä alkaen runkosarja pelattiin loppuun saakka todella hyvin kuin myös lohkon finaaleihin saakka, jossa naapuri Pyhäjoki voitettiin, vaikka PJK vahvistui vielä kauden lopussa. Lohkon mestaruus varmistettiin kotipelissä”.

Lohkon mestarina Kiekko Haukat eteni kakkosen karsintaan, jossa jysäytti heti ensimmäisellä kierroksella kovan jytkyn, kun YJK koki tappion makua Haukkojen käsittelyssä. Toisessa pelissä tuli vastaan tasokas ja nimekäs Kemijärven Kiekko.

Kemijärvi voitti ja ansaitustikin, mutta hyvin lähellä olimme laadukasta joukkuetta, eikä KeKi kokenut kauden aikana yhtään tappiota”, Partala totesi.

Pari napsua lisää’

Valmentaja sanoo, että jääkiekon kakkosdivisioona on tasokas sarja.

Jos oli kolmonen kova, niin nyt tulee pari napsua vielä lisää. Vastaan tulee kokeneita liigajyriä sekä mestismiehiä. On aivan selvää, että haastajan asemasta lähdetään kakkosen peleihin”, Partala mietiskelee.

Valmentaja myöntää, että pelillisten haasteiden lisäksi tulee myös kulupuolella kun pelimatkat kasvavat.

Kustannuspuoli kasvaa kun tien päälle menee paljon euroja. Asiassa on vielä kova mietinnän paikka seuran taholta. Lopullinen päätös kakkoseen lähdöstä on annettava pian, sillä ilmoittautumisen viimeinen päivä on toukokuun 15. päivä”, Mika Partala tietää.

 

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot