Juho Oksan koulun rehtori Anssi Hemminki on koulun päävalmentajana, jossa opettajat toimivat valmentajina.

 

Juho Oksan koulun rehtori Anssi Hemminki on koulun päävalmentajana, jossa opettajat toimivat valmentajina.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Anssi Hemminki Haapaveden Urheilijat. Näin saatiin lukea 1980-luvun alkupuolella hiihtokisojen tuloksista. Kun lisätään nimet Kari Rytky ja Ari Ritola, niin saadaan hiihtolatujen viestijoukkue, joka niitti piirin alueella menestystä viestikisoista nuorten sarjoista.

Se oli urheiluaikaa. Täytyy myöntää, että nyt vuosienkin jälkeen vielä niitä kisoja hiihdetään uudestaan kavereiden kanssa. Ne ajat ovat syöpyneet mieliin, mukavina aikoina”, Juho Oksan koulun päävalmentajana huhtikuun alusta aloittanut Anssi Hemminki sanoo.

Liikunnasta jäi niistä ajoista silloin sellainen kipinä päälle, ettei sen palo ole sammunut. Kuntoilu on edelleen iso osa elämää ja ainakin pari kertaa vuodessa pitää numerolappu laittaa ylle. Toki se on nyt pelkkää kuntoilua. Pitemmät laturetket ja juoksutapahtumat kiehtovat”.

Hän näkee urheilussa ja kouluasioissa yhtenäisiä tekijöitä.

Urheilijoilla on valmentajia ja kun urheillaan tarpeeksi korkealla tasolla, niin on valmentajien yläpuolella päävalmentaja, joka kokoaa valmentajat ja urheilijat yhteen. Lähes samoin se toimii koulumaailmassa. Opettajat ovat koulussa valmentajia ja minä toimin päävalmentaja, joka kokoaa palaset yhteen”, Anssi Hemminki mietiskelee.

Ensimmäiset työviikot Juho Oksan koulun rehtorina ovat lähteneet vauhdilla käyntiin. Hemminki on huomioinut, että pientä uteliaisuutta on ollut havaittavissa koululaisten taholta.

Luokissa olen käynyt esittäytymässä ja kertomassa itsestäni. Oppilaita on myös tullut rehtorin toimistoon kyselemään asioita eli aika vauhdikkaasti ovat työt lähteneet käyntiin. Jo heti ensimmäisistä päivistä lähtien on ollut näkyvissä, että Oksan koululla on hyvä tekemisen meininki sekä hyvä yhteishenki. Oulaisiin oli mukava tulla, kun kotimaisemat ovat ihan vieressä Haapavedellä”, Hemminki sanoo.

Perustyö samanlaista

Juho Oksan koulun rehtoriksi hän tuli Saarijärveltä, jossa hän toimi kaksiopettajaisen koulun johtajana. Hän sanoo, että perustyö koulussa on samanlaista, oli kyseessä iso tai pieni koulu, mutta asioiden toimittamisessa saattaa olla eroja.

Yhteisöllisyys on sellainen asia, jota haluan kasvattaa, niin luokassa, koulussa kuin myös kaikessa tekemisessäkin”, itsekin kuusi tuntia viikossa opettajan perustyötä tekevä rehtori sanoo.

Toistaiseksi Haapaveden kotimaisemista Oksan koululla töissä kulkeva Anssi Hemminki on tyytyväinen kun pääsi rehtorina aloittamaan jo kuluvan lukukauden aikana. Hän sanoo, että nyt keväällä parin kuukauden aikana pääsee toden teolla tutustumaan talon tapoihin.

Tuskinpa tulevan lukukauden alkuun mitään suurempaa muutosta on tulossa, mutta ehkä joitakin pienempiä asioita tarkastellaan yhdessä opettajien kanssa. Se on kuitenkin selvä asia, että meillä on loistavia valmentajia ja puitteet seinien sisäpuolella ovat kunnossa. Kaikesta näkee, että asiat on tilojen suhteen viimeisen päälle mietitty”, Hemminki on huomioinut.

 

 

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot