Seurakunnan kiinteistönhoitaja Reijo Saukko ja seurakuntamestari Juha Alakastari sanovat, että hautausmaan Oulaistenkadun puolelta vanha kuusiaita poistetaan lähipäivien aikana kuin myös koivut.

 

Seurakunnan kiinteistönhoitaja Reijo Saukko ja seurakuntamestari Juha Alakastari sanovat, että hautausmaan Oulaistenkadun puolelta vanha kuusiaita poistetaan lähipäivien aikana kuin myös koivut.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten hautausmaalta poistetaan lähipäivien aikana Oulaistenkadun varrelta kuusiaitaa 80 metrin matkalta. Seurakuntamestari Juha Alakastari ja kiinteistönhoitaja Reijo Saukko sanovat, että aita on niin huonokuntoinen, että se on poistettava pois kokonaan.

Kuusiaita on kuollutta ja kuivunutta koko matkalta eikä ole se ole lainkaan siisti. Samalla poistetaan myös koivut Oulaistenkadun varrelta. Kuusiaita on myös niin lähellä vanhoja hautoja, ettei päällekkäishautaukseen ole juuri mahdollisuutta. Kun uusi kuusiaita istutetaan nykyiselle koivulinjalle, niin se antaa omaisille paremman mahdollisuuden päällekkäishautaukseen”, Alakastari ja Saukko selvittävät.

Seurakunnan maalla olevat koivut ovat niin valtavia, että ne ovat vieneet voimaa kuusiaidalta ja siitä johtuen aita on kärsinyt. Kirkkoväärtinkadun puolella olevat kuusiaita on hyväkuntoinen kun siellä ei ole koivuja kasvun esteenä”, Saukko sanoo.

Juha Alakastarin mukaan vanhan kuusiaidan poistosta puhuttiin ensimmäisen kerran jo pai vuotta sitten.

Nyt se tuli ajankohtaiseksi. Kuusiaidan siirto antaa myös paremman mahdollisuuden hautausmaan hoitoon muun muassa nurmikon leikkuun osalta”, Alakastari sanoo.

Uusia taimia 240 kappaletta

Kun vanha kuusiaita on poistettu sekä koivut, niin toukokuun aikana istutetaan uudet kuusitaimet, jotka seurakunnalle toimittaa Koskelan taimitarha.

Uusia taimia tulee 240 kappaletta. Istutusvaiheessa taimet ovat 50 senttiä korkeita ja ehkä noin 15 vuoden kuluttua aita on noin 1,5 metriä korkea. Kuusiaidasta saadaan sellainen kuin sen pitääkin olla kun koivut eivät ole ahdistamassa”, Saukko toteaa.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot