Heikki Saarelta, Petukan Paparazzilta on mahdollisuus saada suorat videolähetykset verkkoon erilaisista tapahtumista.

 

Heikki Saarelta, Petukan Paparazzilta on mahdollisuus saada suorat videolähetykset verkkoon erilaisista tapahtumista.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaistelainen Heikki Saaren intohimona on valokuvaus sekä videointi. Puolenkymmentä vuotta sitten alkanut harrastus johti siihen tilanteeseen, että pari vuotta sitten hän perusti kuvauksiin erikoistuneen yrityksen, Petukan Paparazzi. Oman yritystoiminnan ohessa Saari teki satunnaisia tunteja uimaopettajana Oulaisten kaupungin liikuntatoimelle.

Tykkäsin tehdä sitä työtä, mutta aloin mietiskelemään, mitä voisin tehdä lisää oman kameran ja videoinnin kanssa. Mietiskely johti siihen, että talven aikana sain ajatuksen kehittää omaa yritystä nettilivelähetysten suuntaa. Se ajatus alkoi tuntua yhä vain paremmalta ja otin asiassa yhteyttä alan ihmisiin ja pääsin mukaan Kepit Systemsin Streaming toimintaan”, Saari selvittää.

Nyt Petukan Paparazzin kautta on mahdollisuus saada suorat videolähetykset verkkoon erilaisista tapahtumista kuten muun muassa urheilun saralta, konserteista, valtuuston kokouksista kuin myös muista yleisötapahtumista. Kepit Streamingin avulla voin välittää verkossa suoraa videolähetystä. Voin esimerkiksi kuvata Kiekko Haukkojen jääkiekko-ottelun useammalla kameralla ja lähetykseen voidaan ajaa myös mainoksia kuin myös muuta grafiikkaa. Ottelu voidaan vaikka näyttää suorana asiakkaan omalla verkkosivulla eikä se rasita asiakkaan omia sivuja. Livekuvaukset.fi sivulla on myös oma linkki, jonka kautta voidaan video esittää suorana lähetyksenä. Kameramiehiä on minulla riittävästi ja kuvantaso on parasta mahdollista luokkaa eli HD-tasoista. Ei tähän työhön kuitenkaan ihan pystymetsästä lähdetä, vaan videopuolen asioista pitää olla perillä ja tuntea hieman tekniikkaa”, Hente tietää.

Saari sanoo, että editointi on kuvauksissa isossa osassa ja siksi hän onkin paneutunut äänipuolen asioihin nyt kevään aikana. Hän lupaakin, että äänipuoli on myös huippukunnossa lähetyksissä.

Konepäivät, Musiikkiviikot

Saari sanoo, että vaikka live-kuvaukset ovat uutta Oulaisissa, niin Hente uskoo, että markkinapaikkaa löytyy.

Oulaisiin on tulossa muun muassa Konepäivät, Taiteiden ilta kuin myös syksyllä Musiikkiviikot”, Saari vinkkaa, mutta muistuttaa, ettei Oulainen ole yksin markkina-aluetta vaan se koskettaa puolta Suomea, Kokkolasta ylöspäin.

Kepit Streamingillä on muutamia videokuvaajia Pohjois-Suomessa, joilla vastaavanlainen kalusto kuin minulla ja pystyvät esittämään suoria live-lähetyksiä. Eteläisessä- Suomessa heitä on enemmän ja sen myötä myös enemmän asiakaita”, Saari tietää.

Kepit Systemsin asiakkaina ovat muun muassa Yle, Veikkaus, Ilta-Sanomat, Vaasan Palloseura, Hämeenlinnan Pallokerho. Salibandyliiga sekä Mestis jääkiekon puolelta.

Isoja asiakkaita on yhtiöllä ja uskon, että se poikii myös minulle töitä. Olen ajatellut, että mikäli tämä onnistuu, kuten olen suunnitellut, niin pystyn ehkä jatkossa jopa muutaman oulaistelaisen henkilön työllistämään”, Heikki Saari sanoo.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot