Kuudennen luokan tehostetun musiikin oppilaat esittävät yleisöesityksenä Juho Oksan koulun musiikkiluokassa musikaalin Narri ja Lohikäärme tiistaina 19.5. klo 19.00.

 

Kuudennen luokan tehostetun musiikin oppilaat esittävät yleisöesityksenä Juho Oksan koulun musiikkiluokassa musikaalin Narri ja Lohikäärme tiistaina 19.5. klo 19.00.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Kuudennen luokan tehostetun musiikin oppilaat esittävät yleisöesityksenä ensi viikon tiistaina klo 19.00 Oulaisissa, Juho Oksan koulun musiikkiluokassa musikaalin Narri ja Lohikäärme. Koululaisesityksiä on useampiakin luvassa tämän jälkeen Oksan koululla.

Tunnin mittaisen musikaalin on ohjannut Anne-Maria Sirviö,ja säestyksestä musiikkitaustoineen vastaa Jarmo Mäkinen. Musiikkinäytelmän on kirjoittanut ja säveltänyt Outi Rättö

Musikaalissa on mukana neljätoista oppilasta, jotka ovat pääosin Oksan koululta. Lisäksi oppilaita on Jauhinkankaalta, Matkanivasta ja Petäjäkoskelta. Anne- Maria Sirviö sanoo, että musikaalia on musiikkiryhmän kanssa harjoiteltu kerran viikossa.

Helmikuusta lähtien on ryhmän kanssa harjoiteltu intensiivisesti. Lapset ovat olleet innokkaasti mukana ja ovat tulleet mielellään harjoituksiin. Olemme lasten toivomuksesta harjoitelleet jopa yökoulussakin”, ohjaaja kertoo.

Musikaalin tarina sijoittuu keskiajalle ja kertoo Onnelan ja Pahisten välisestä valtataistelusta. Sirviö sanoo, että kun musikaalissa on kyseessä sadun maailma, niin se kiinnostaa lapsia.

Toisaalta toteutus paljastui yllättävän haasteelliseksi. Musikaali on nopeatempoinen ja sitä voisi kuvailla humoristiseksi farssiksi, josta löytyy myös syvyyttä, varsinkin musiikissa.”

Anne-Maria Sirviö vastaa myös musikaalin puvustuksesta ja siinä on myös hänen mukaansa ollut haastetta.

Pukuja on löytynyt koulun näytelmävarastosta, seurakuntien varastoista, lasten kotoa ja niitä on myös hankittu kirpputoreilta eli puvustuksessa on ollut oma työnsä. Jonkin verran olemme joutuneet pukuja myös ostamaan, mutta jäävät musikaalin jälkeen koulun pukuvarastoon”.

Onnelan henkilöt: Narri, Matleena Törmäkangas. Kuningas, Veeti Hanhela. Kuningatar, Salla Tyyskä. Ritari Älli, Juho Kiviniemi. Prinsessa Alisa, Susanna Sirviö. Prinsessa Alina, Adafia Kärppä. Ministeri Sarastus, Carita Ulmonen. Hovipalvelija Anni, Roosa Kokkonen. Hovipalvelija Alfred, Veeti Saarela. Sotapäällikkö, Niklas Palomäki. Sotilaat, Salla Tyyskä ja Elia Saari.

Pahilan henkilöt: Velho, Iida Impola. Velhon apulainen Es, Kati Viirret. Velhon apulainen Dis, Emilia Miettinen. Noidat, Roosa Kokkonen ja Carita Ulmonen. Lohikäärme eli Kuningas Lumottu, Elia Saari.

Ohjaus, puvustus ja valaistus: Anne-Maria Sirviö. Säestys ja äänentoisto: Jarmo Mäkinen. Yleisöesityksen liput: aikuiset 3 euroa, lapset 2 euroa.

 

 

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot