Siwan kaupparakennus poistuu tämän viikon aikana Oulaisten katukuvasta.

 

Siwan kaupparakennus poistuu tämän viikon aikana Oulaisten katukuvasta.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Tapani Saari Oy urakoi Oulaistenkadun varrella purkutöitä kahdessa rakennuksessa, joissa ovat toimineet Siwa sekä pizzeria. Toimitusjohtaja Tapani Saari sanoo, että kuluvan viikon aikana Siwa-kauppa katoaa jo katukuvasta ja pizzeria on maan tasalla viimeistään kesäkuun lopulla.

Siwan osalta teimme ensinnä asbestin purkutyöt pois ja sen jälkeen käynnistyi varsinainen purkutyö kaupan osalta. Ensi viikolla alkaa pizzerian purkaminen asbestitöillä. Tavoitteena on, että kesäkuun lopulla olisi työ kokonaan valmis. Ei meillä ole mitään hätää. Rakennukset ovat matalia, eivätkä tuota ongelmia. Harrastuspohjalta ja työn ilosta näitä kapistellaan. Purkuhommia on paljon treenattu, että eiköhän se siitä onnistu”, Saari selvitti hymyssä suin.

Hän sanoo, että purkutöiden osalta huomattavan paljon purettavasta tavarasta menee uusiokäyttöön.

Leca-harkkoja muun muassa maatalouden tuotantolaitoksiin, liimapalkkeja Tyrnävälle. Kysyttyjä ovat myös teräspalkit, ikkunat ja ovet. Tiilet, perustusbetonit murskataan hyötykäyttöön. Kaupan sisätiloista hyllyjä ja tiskejä on myös mennyt paikkakunnalle hyötykäyttöön kuin myös pakastealtaita. Sekajätteen osuus koko purkutyön osalta on alle yksi prosentti, joka on lähes kokonaan eristevillaa. Sekin olisi mennyt lähes kokonaan hyötykäyttöön edelleen, mutta sade ehti ne kastella. Mieltä lämmittää kun voimme toimia ekologisesti sekä ekonomisesti”, toimitusjohtaja myhäilee.

Pizzerian osalta uusiokäyttöosuus on myös korkea.

Betonimursketta käytetään kellarin täyttöön”, Tapani Saari suunnittelee.

Katukuva tulee muuttumaan Oulaistenkadulla. Saari sanoo, että kun vanhaa puretaan pois ja uutta rakennetaan tilalle, niin se on elämän merkki.

Se kertoo, ettei kannata olla huolissaan kylän elinvoimaisuudesta”.

Voiko olla enää parempaa asuinpaikkaa kuin tontille nousevat kerrostalot. Keskellä kylää ja jokirannassa”, toimitusjohtaja Tapani Saari kysyy.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot