Piipsjärven koulun oppilaiden vanhemmat sekä mummut ja papat seurasivat silmä tarkkana oppilaiden esityksiä kevätjuhlassa.

 

Piipsjärven koulun oppilaiden vanhemmat sekä mummut ja papat seurasivat silmä tarkkana oppilaiden esityksiä kevätjuhlassa.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Piipsjärven uuden koulun ensimmäisen kevätjuhlan aika oli maanantaina. Koululaisten ohjelma oli hyvin perinteistä koulukauden päättäjäisiin. Lapset esittivät musiikkipitoista ohjelmaa kansallispuvuissa, jotka oli lainattu Piipsjärven nuorisoseuralta sekä lausuivat runon, katseltiin kuvia kouluvuodelta, julkistettiin Hymy-patsaan saajat ja laulettiin lopuksi tietenkin Suvivirsi.

Hymypatsaiden saajat koulun oppilaat itse äänestivät suljetulla lippuäänestyksellä. Hymypoika-patsaan sai Eemeli Mikkola ja Hymytyttö-patsaan Alma Rautio.

Kevätjuhlassa oli paikalla myös koulun rehtori Anssi Hemminki. Hän kehui kilvan Piipsjärven koulun henkeä sekä koulun toimintatapoja.

Pienen koulun ympäristö on minulle tuttua, sillä itse toimin aiemmin pienessä koulussa. Tunnelma on tutun lämmintä. Arki on pienessä koulussa sujuvaa ja olosuhteita voidaan paremmin hyödyntää kuin isossa koulussa”, Hemminki sanoi.

Pieni koulu on myös turvallinen koulu, jossa opettajat ja oppilaat tuntevat toisensa. Koulu tuntuu silloin omalta ja se on iso voimavara. Kun asiat ovat hallinnassa, niin se tuo kotoista tunnelmaa. Piipsjärven koulu on lämmin henkinen koulu, sen aistii jo tänne tullessa sekä ennen kaikkea tässä kevätjuhlassa”, rehtori huomioi ja muistutti koulun oppilaille, että kun loma alkaa, niin laittakaa reput visusti piiloon, ettei niitä kesän aikana löydy.

Oppilasmäärä kasvaa

Piipsjärven koulun johtajaopettaja Marja-Liisa Kiiveri sanoi, että ensimmäinen kouluvuosi uudessa koulussa sujui plusmerkkisesti.

Kun muistetaan, kuinka pikaisesti kouluvuosi aloitettiin elokuussa, niin ei voi kuin kiitellä oppilaita sekä koulun henkilökuntaa. Koko kouluvuosi oli yhteen hiileen puhaltamista. Aloitimme lähes tyhjästä, ei meillä ollut oikeastaan mitään muuta kuin paperit ja kynät. Vaikka aloitus lähti lähes tyhjän päältä, niin koko kouluvuosi oli aivan ihana. Piipsjärvi on ihana maalaiskylä ja vanhemmat sekä mummut ja papat ovat olleet mahtavasti mukana meitä auttamassa”, Kiiveri kiitteli.

Tulevalle lukukaudelle Piipsjärven koulun oppilasmäärä kasvaa. Nyt koulussa on 18 oppilasta, mutta syksyllä koulussa aloittaa 32 lasta kun eskarilaiset tulevat Piipsjärven koulun tiloihin.

Eskarilaisten myötä tulee koululle yksi opettaja lisää ja se helpottaa myös minun ja Tarjan kokonaista työtaakkaa muun muassa välituntivalvonnan osalta. Meidän yksi vahvuus on myös se, että olemme ison koulun eli Juho Oksan koulun alaisuudessa. Se antaa mahdollisuuden, jos Oksan koululta halutaan tulla pieneen kouluun tai päinvastoin. Se on hienoa asia”, johtajaopettaja Marja-Liisa Kiiveri sanoi.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot