Rajaton-hankkeen projektipäällikkö Sari Andersson sanoo, että hanke toimii neljä seutukunnan, 17 kunnan ja 120 000 asukkaan alueella.

 

Rajaton-hankkeen projektipäällikkö Sari Andersson sanoo, että hanke toimii neljä seutukunnan, 17 kunnan ja 120 000 asukkaan alueella.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Pohjois-Pohjanmaan eteläisissä seutukunnissa aloitettiin uuden EU-ohjelmakauden valmistelu vuonna 2014. Seutukunnissa valmisteltiin yrityshankkeita toteuttaviksi seutukuntien alueilla. Rahoittajan toivomus oli, että hankkeet kootaan yhteen suureksi konsortiohankkeeksi. Kunkin seutukunnan tavoitteet ja hankkeet kasattiin yhteen ja siitä muodostui Rajaton-hanke neljän seutukunnan, 17 kunnan ja yli 120 000 asukkaan alueelle.

Tätä hanketta vetää Sari Andersson projektipäällikkönäOulaisten yrityspalvelukeskuksesta käsin.

Rajaton-hanke käynnistettiin, koska alueella on paljon pieniä yrityksiä, jotka tarvitsevat tukea kasvuun ja liiketoiminnan kehittämiseen”, pitkän kokemuksen yrittäjyydestä sekä sosiaalipuolen asioista omaava Sari Andersson linjaa kolmivuotista projektia.

Puolet työajastani on hyvinvointiyrittäjyyden edistämistä kaikkien eteläisten seutukuntien alueella. Pääpaino on Oulaisten hyvinvointikeskuksen kehittämisessä. Työtapoina ovat seminaarit ja tilaisuudet, joissa käsitellään yrittämiseen liittyviä asioita yhdessä julkisten toimijoiden ja yritysten kanssa. Tavoitteena on poistaa ennakkoluuloja yrittäjyyttä kohtaan sekä ennen kaikkea jakaa tietoa”.

Toiseksi tärkeäksi työtavaksi hän sanoo suhdetoiminnan julkisten toimijoiden kanssa, jossa selvitetään markkinoita, puhutaan yrittäjyyden puolesta sekä poistetaan yritystoiminnan esteitä muun muassa tukemalla julkisten toimijoiden tuotteistamista, jotta hankintavertailu oli mahdollista.

Kolmas työtapa on yrityskohtaiset tutustumiskäynnit ja kehittämistarpeiden kartoittaminen sekä ryhmävalmennus”, projektipäällikkö Sari Andersson kertoo.

Kritiikkiä kaupungille

Keiteleeltä Rajaton-hankkeen projektipäälliköksi siirtynyt Andersson sanoo suoraan, että kun hän katselee Oulaista ulkopuolisen silmin, niin ihmettelyn aihetta riittää.

Oulainen on hyvinvointikaupunki, jossa on noin tuhat terveys-sekä sosiaalialan työpaikkaa, niin en voi mitenkään ymmärtää kun kaupunki rakensi vanhusten palvelutalon kaupungin laidalle, rämeen keskelle. Miksi sitä ei rakennettu esimerkiksi Rantakartanon jatkeeksi jokirantaan, jossa on tilaa ja huikaisevat näkymät. Olen myös huomannut, että Oulainen-henkeä on kehitettävä ja missä muuten on Oulaisten imago”, Andersson sanoo kiertelemättä.

Oulainen antaa mahdollisuuden vaikka mihin, kun silmät avataan ja katsotaan ympärille”.

Andersson myös kritisoi kaupungin johtoa kohtaan. Hän sanoo, että kun on ollut virassa 1,5 kuukauden ajan, niin siinä aikana hän ei ole saanut edes puheyhteyttä kaupungin johtoon.

Aina tuntuu olevan jotain kiirettä tai, onko se sitten, ettei ole haluja. Minä nimittäin olen täällä heitäkin varten muun muassa kertomassa asioista, mitä minä Oulaisissa näen ja mitä täällä on kehitettävää. Minusta kannattaa ottaa koko ilo irti, sillä olen alan ammattilainen ja näen asiat ehkä laajemmin muun muassa hyvinvoinnin ja sosiaalipuolen osalta kuin myös ulkopuolisena henkilönä”, projektipäällikkö sanoo.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot