Oulaistelainen, Pudasjärven Urheilijoita edustava Eetu Rantala odottaa tulevaa kautta malttamattomana. Pikajuoksijan päätavoitteet ovat tämän kesän alle 23-votiaiden EM-kisoissa.

 

Oulaistelainen, Pudasjärven Urheilijoita edustava Eetu Rantala odottaa tulevaa kautta malttamattomana. Pikajuoksijan päätavoitteet ovat tämän kesän alle 23-votiaiden EM-kisoissa.

 

Juhani Eskola

PUDASJÄRVI

Oulaistelainen Eetu Rantala odottaa tulevaa kautta malttamattomana. Pikajuoksijan päätavoitteet ovat tämän kesän alle 23-votiaiden EM-kisoissa.

Ne järjestetään Tallinnassa heinäkuussa. Tämä on viimeinen vuosi, kun voin osallistua juniorisarjoihin. Lähden hakemaan sieltä finaalipaikkaa”.

Kiinan Pekingissä järjestettävän aikuisten MM-kisat ovat Rantalalle suuri haave.

Sinne on todella kovat aikarajat, satasella se on 10,16 sekuntia. Minun pitäisi parantaa Suomen ennätystä reippaasti. Myös viestissä aikarajat ovat hirmuiset”.

10,16 saa Rantalan mietteliääksi.

Se on todella kova aika, mutta otetaan vastaan se, mitä kesä tuo tullessaan. Olen laittanut tavoitteekseni tälle kesälle satasen Suomen ennätyksen rikkomisen, eli alle 10,21 pitäisi mennä. Puolet pitemmälle matkalle en ole asettanut aikatavoitteita, mutta 21 sekunnin alitus olisi mukava juttu”.

Avauskisa Genevessä

Kilpailukauden Eetu aloittaa lauantaina Sveitsin Genevestä, jossa hän juoksee Suomen viestijoukkueessa.

Sen lisäksi joko satanen tai 200 metriä Kotimaassa kilpailukaudenavaus on Lahden Eliittikisoissa kesäkuun 14.päivä”, Rantala kertoo.

Superliigan kisat käydään juhannuksen aikoihin. Rantala kiertää myös kotimaan ratoja.

Juoksisin mielelläni Pohjantähti-gamesissa, mutta toivottavasti olen silloin edustamassa Suomea Venäjällä. Siellä ovat mukana kaikki suuret maat ja vastus on kova pikamatkoillakin. Kotimaan kisoissa Paavo Nurmi -gamesit on mielenkiintoinen tapahtuma”.

Siirto Pudasjärven Urheilijoihin oli helppo ratkaisu. Oulun Pyrinnöstä lähti muitakin urheilijoita, sillä seura ajautui vaikeuksiin.

Rantala toivoo, että kaikki arkitekeminen jatkuu entiseen malliin.

Harjoittelussa mikään ei muutu. Asun yhä Oulussa ja harjoittelu tapahtuu siellä. Toivottavasti voin seurasiirron myötä keskittyä yhä paremmin urheilemiseen”.

Rantalan harjoittelukausi ei ollut paras mahdollinen. Hän sairastui mykoplasmaan.

Se ei tietenkään ollut hyväksi. Lisäksi on ollut pieniä vaivoja, mutta ei niistä kannata turhia valittaa. Kesästä on tulossa ihan mielenkiintoinen monine kisoineen”.

 

 

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot