Heikki Koskela suoritti hierojan ammattitutkinnon monien vaiheiden jälkeen Raahen aikuiskoulutuskeskuksen kautta. Koskelaa kiinnostaa perinteisen hieronnan lisäksi myös nivel,- nikama ja jänteiden käsittely.

 

Heikki Koskela suoritti hierojan ammattitutkinnon monien vaiheiden jälkeen Raahen aikuiskoulutuskeskuksen kautta. Koskelaa kiinnostaa perinteisen hieronnan lisäksi myös nivel,- nikama ja jänteiden käsittely.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Heikki Koskela on monen toimen mies. Ammatteja on vaikka toisille jakaa, mutta vielä piti miehen yksi ammatti itselleen hankkia. Hän suoritti 1,5 vuoden mittaisen hierojan ammattitutkinnon Raahen aikuiskoulutuskeskuksen kautta.

Minna- vaimo patisti hierojakoulutukseen, mutta ei hänen tarvinnut kauaa siitä puhua. Hieronta oli jo aiemmin kiinnostanut ja varsinkin nivel,-nikama ja jänteiden käsittely ovat olleet sellaisia asioita, että ne ovat kiinnostaneet ja niiden käsittelyyn panostan jatkossakin yhä enemmän, perinteisen hieronnan ohella”, Minnalla töissä oleva koulutettu hieroja Heikki sanoo.

Hän sanoo, että Raahen Aikussa 20 opiskelijaa aloitti hierojan opiskelun, mutta yhdeksän sai ammattitutkinnon vietyä läpi.

Koulutus oli vaativa, jopa niin, että se yllätti. Muun muassa lihasten nimet piti opetella ja vielä lääketieteen kieleksi, latinaksi ja siinä oli opettelua. Kirjallista työtäkin kertyi noin 60 sivua. Kurssit olivat kaikki viikonloppuisin ja se toi myös osaltaan haastetta opiskeluun. Välillä tuntui, että tästä ei taida tulla mitään. Aikuiskoulutuskeskuskin vielä irtisanoi meidän opettajat kesken kaiken, niin tuntui, että koko kurssi jää kesken. Opettajina toimineet Timo ja Titi Haapaojat eivät meitä kuitenkaan jättäneet vaan vetivät talkoilla kurssin loppuun ja hommasivat vielä meille näyttöpaikan Oulun seudun ammattiopistolta. Elleivät Haapaojat olisi uhrautuneet, niin tuskinpa olisi saanut tutkintoa läpi”, laatoitustöitä päätoimenaan tekevä Koskela mietiskelee.

Heikki sanoo, että kun Haapaojat irtisanottiin opetustyöstä, niin sen jälkeen koulutuspaikkana oli mitä erilaisimpia tiloja ja paikkoja.

Kerran oltiin muun muassa Vihannin kunnantalon valtuustosalissa”.

Ajanvaraus Minnan kautta

Heikki tekee pääosin hierontatöitä iltaisin sekä viikonloppuisin ja muistuttaa, että ajanvaraus hänen hierontahoitoon toimii Minnan ajanvarauksen kautta.

Kun päivisin olen muualla töissä, eikä ajanvarauslistaa ole mukana, niin on käytännöllisempää kun asiakas varaa hieronta-ajan Minnan kautta”.

Heikki Koskela sanoo, että vaikka Raahen Aikuiskoulutuskeskuksen toiminta oli tökeröä, eikä heidän kurssinsa mennyt nappiin, niin aikuiskoulutusta Koskela kehuu.

Aikuiskoulutus on hieno asia. Ehdottomasti kannustan aikuisia lisäkoulutukseen. Ehkä sitä vanhemmalla iällä osaa suhtautua asioihin kypsemmin”, Heikki Koskela sanoo.

 

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot