Riku Niemi orkestereineen koetaan jälleen Musiikkiviikoilla. Edellisen kerran hän vieraili Oulaisissa vuonna 2010.

 

Riku Niemi orkestereineen koetaan jälleen Musiikkiviikoilla. Edellisen kerran hän vieraili Oulaisissa vuonna 2010.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

29. Oulaisten Musiikkiviikot käynnistyvät 26.10. Nuorten taitajien konsertilla ja siitä eteenpäin kolmen viikon aikana kuullaan kolmetoista muuta konserttia, joista löytyy jokaiselle jotain. Viikoilla kuullaan niin klassista musiikkia, viihdemusiikkia kuin myös lapsille on tarjontaa.

Musiikkiviikoilla on jälleen monipuolisuus mukana. Jokaiselle löytyy jotain ja ohjelmisto on hyvin tasavertainen”, viikkojen taiteellinen johtaja Tapani Tirilä sanoo.

Musiikkiviikkojen kävijätavoitteeksi olemme asettaneet noin 3 500 henkilöä, mutta toivottavasti lähestymme 4 000 kuulijan rajaa. Jos siihen pääsemme, niin se on erinomainen saavutus. Kolmen viikon ohjelman kokoaminen oli iso työ. Siihen tarvittiin muutama puhelinsoitto. Viikkojen ohjelmiston kokoamisessa lähdimme siitä, että se on tuttu ja turvallinen, mutta myös jotain uutta, paikallista musiikkia unohtamatta”, Tirilä jatkoi.

Oulaisten kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Minna Vilenius sanoo, että Musiikkiviikkojen budjetti on lähes samaa luokkaa kuin aiempinakin vuosina.

Budjetti on noin 140 000 euroa. Yleisö on meidän pääasiallinen rahoittaja, sillä lippujen osuus budjetista on hieman yli 50 prosenttia”, Vilenius sanoo.

Nuoret taitajat aloittavat

Nuoret taitajat estradilla esiintyvät Merkuriussalissa. Esiintymässä ovat Jokilaaksojen Musiikkiopiston ja Ylivieskan seudun Musiikkiopiston nuoret.

Seuraava konsertti on Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, jonka leaderina ja solistina on oulaistelaislähtöinen Antti Tikkanen. Konserttiohjelmassa on Jean Sibeliuksen Rakastava- sarja sekä viululle ja jousiorkesterille. Konsertti on Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Pyhäinpäivän aattona on Oulaisten kirkossa virsilauluilta, jossa kymmenkunta henkilöä kertoo mielivirsistään. Ketä ne henkilöt ovat, on vielä salaisuus. Virsiä myös lauletaan yhdessä. Seurakunta on konsertin yhteistyökumppani”, Tirilä totesi.

Tiistaina marraskuun 3. päivä yläkoulun musiikkiluokassa koetaan energisyyttä, josta vastaa tuore kokoonpano Saaga Ensemble. Yhtye on hurmannut kuulijansa kansanmusiikkilähtöisillä, uniikeilla sävelmillään.

Seuraavana päivänä täyttyy yläkoulun sali kun Riku Niemi Orchestra saapuu Musiikkiviikoille solisteineen, Se oli hyvä vuosi- teemalla.

Iso konsertti, 25 henkinen orkesteri ja viisi solistia, joita ovat Johanna Iivanainen, Amadeus Lundberg, Mikael Konttinen, Annimari Rinne sekä Tia Cohen”, Tapani Tirilä selvittää.

Uusi lauluntekijä Sanni on vuorossa seuraavana päivänä. Hänet tunnetaan muun muassa lauluista: Me ei olla enää me, sekä 2080-luvulla ovat radiokanavien soitetumpia lauluja tänä päivänä. 20-vuotias laulaja on mukana syksyllä televisiossa nähtävässä Vain elämää- sarjassa.

Viikkojen aikana kuullaan myös Bachia kun kirkossa esiintyvät Minna Pensola, Antti Tikkanen sekä Salzburgin Mozart- viulukilpailun voittanut Sergey Malov. Pensola on myös mukana Pappa-Sibeliuksen kahvikonsertissa yhdessä Anna Laakson kanssa.

Muumit mukana viikoilla

Muumiperheen lauluretki on lapsien toiveilta, kun Tove Janssonin luomat Muumit täyttävät 70 vuotta. Lauluja tulkitsevat Eija Ahvo ja Tuukka Haapaniemi sekä Oulaisten Suuri Lapsikuoro, jossa laulaa noin sata lasta. Runsas visualisointi tuo konserttiin lisävärinsä”, Tapani Tirilä sanoo.

Yhteislauluiltana ovat sota-ajan laulut. Kuulijat johdatetaan Harri Turusen toimesta sota-ajan historiaan ja tapahtumiin oulaistelaisesta näkökulmasta. Supernaiset Pirkko Mannola, Vieno Kekkonen sekä Marjatta Leppänen valtaavat yläkoulun salin marraskuun 12. päivä. Makuja ja musiikkia koetaan ammattiopistolla espanjalaisittain. Kirkossa esiintyvät Oulaisten kuorot, kun Oulaisissa tulee täyteen kuorotoimintaa 135 vuotta. Viimeisenä konserttina kuullaan Waltteri Torikan ja Collin Hansenin konsertti, joka koostuu osin Sibeliuksen musiikista.

Oulaisten Musiikkiviikkojen työryhmän muodostavat Tirilän ja Vileniuksen lisäksi Harri Turunen, Anu Änäkkälä, Helena Vuolteenaho, Sanna Mäyrä sekä Riitta Luoto.

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot