Riku Rantalan johdolla lähdettiin sunnuntaina pyöräillen tutustumaan suomalaiseen luontoon Kirjastonpihalta.

 

Riku Rantalan johdolla lähdettiin sunnuntaina pyöräillen tutustumaan suomalaiseen luontoon Kirjastonpihalta.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Pyhäjokialueen Luonnonsuojeluyhdistys järjesti viikonloppuna luontoviikonlopun pyöräillen.

Perjantai-iltana tutustuttiin yölaulajiin ja sunnuntaina päivällä olivat tutustumisen kohteena luonnonkukat. Samana päivänä järjestettiin eri puolilla Suomea yli 80 kasviretkeä.

Oulaisten retkiä junaillut Riku Rantala Pyhäjokialueen Luonnonsuojeluyhdistyksestä kertoi, että Oulaisten luontoviikonloppuja on järjestetty jo toistakymmentä kertaa.

Perinteinen tapahtuma. Perjantai-iltana oli mukana parisenkymmentä henkilöä yölaulajaretkellä. Osa linnuistamme on erikoistunut laulamaan öisin ja retkellä kuultiin satakielen laulua kuin myös taitavan laulajan viitakerttusen laulua. Sarvipöllöpoikueen ääniä kuului myös. Parin tunnin mittaisella reissulla kiersimme Sarvanniskan reitin, Irvan kautta takaisin”, Rantala kertoi.

Sunnuntaina luonnonkukkapäivän retkellä oli myös parisenkymmentä henkilöä mukana.

Sama reissu tehdään edelleen Sarvanniskaan ja tutustutaan kasveihin eikä mitään kiirettä pidetä. Välillä pysähdellään ihastelemaan Suomen kaunista luontoa ja pidetään evästauko. Kolmisen tuntia menee ennen kuin olemme takaisin”, oppaana toimiva Riku Rantala laskeskeli kirjastonpihassa ennen retken alkamista.

Tupasvilla päivän teemana

Hän sanoo, että vuosittain luonnonkukkapäivän retkellä on oma teema, jonka valitsee Suomen Luonnonsuojeluliitto. Nyt teemana oli tupasvilla.

Tupasvillan kukinta on jo huhtikuussa. Vaatimaton kukinta voi jäädä huomioimatta, mutta alkukesällä tupasvilloja ei voi olla näkemättä. Tupasvilla on monikäyttöinen ja soveltuu jopa hyötykäyttöön, sillä tupasvillan tupsuja on käytetty tyynyjen ja patjojen täytteenä”, Rantala kertoi retkeläisille.

Riku Rantala sanoo, että vuosien aikana mukana olevat retkeläiset ovat vakiintuneet, mutta uusiakin kasvoja on tullut mukaan.

Suomen kaunis luonto kiinnostaa. Viikonlopun kummatkin retket ovat osallistujille ilmaisia ja mukana oleville jaetaan luontoaiheista materiaalia kuten nyt tupasvillasta”.

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot