Suomen Yritystietopankin huijauslasku tuli myös Pohjanmaan Viitosmedialle. Näitä laskuja ei kannata maksaa.

 

Suomen Yritystietopankin huijauslasku tuli myös Pohjanmaan Viitosmedialle. Näitä laskuja ei kannata maksaa.

 

Monet yrittäjät ovat saaneet postissa ilmoitusmaksutarjouksia, jotka on naamioitu näyttämään laskuilta.

Suomen Yrittäjien neuvontapalvelusta kerrotaan, että parin viikon aikana on tullut lukuisia yhteydenottoja huijauslaskuista. Yrittäjille on lähetetty kirjeitä, jotka tekstin mukaan ovat ilmoitusmaksutarjouksia, mutta ne näyttävät laskuilta. Huolestuneita yhteydenottoja on tullut ympäri Suomen.

Kirjeet on lähetetty viime vuoden marraskuussa rekisteröityneen Suomen Yritystietopankki SYTP Oy:n nimissä.

Monien kirjeen saaneiden yrittäjien mukaan SYTP ei ole ollut aiemmin missään yhteydessä yrityksiin, eikä sen kautta ole tilattu palveluita tai tuotteita.

Suomen Yrittäjien neuvontapalveluista muistutetaan, että aiheettomia laskuja, jotka eivät perustu sopimukseen tai tilaukseen, ei tarvitse maksaa. Kyseiset kirjeet eivät myöskään perustu minkäänlaiseen viranomaisrekisteriin, eikä yrityksillä ole minkäänlaista velvollisuutta maksun suorittamiseen.

Suomen Yrittäjien lainopillinen asiamies Atte Rytkönen sanoo, että SYTP:n nimissä lähetettyihin tarjouskirjeisiin ei kannata reagoida millään tavalla, eikä ainakaan maksaa. Rytkönen sanoo, että rikosilmoituksen voi tehdä, jos kokee tuleensa harhaanjohdetuksi.

Yrittäjien mukaan viralliselta näyttävät laskut on päivätty 5.6.2015. Laskuihin on kuitenkin lisätty teksti, jonka mukaan yritykset, jotka eivät suorita maksua ennen 1.6. poistetaan tietokannasta ja tietokantaan uudelleenmerkitsemisestä peritään erillinen, useiden satojen eurojen käsittelymaksu.

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot