Saman, erikoisen hyvän ikäluokan Riitta, Eino ja Kielo olivat Lampinsaaren Lasten- tapahtumassa viisi vuotta sitten.

 

Saman, erikoisen hyvän ikäluokan Riitta, Eino ja Kielo olivat Lampinsaaren Lasten- tapahtumassa viisi vuotta sitten.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Lampinsaari kutsuu jälleen lapsiaan muistelemaan vanhan kaivoskylän historiaa. Lampinsaaren Lasten- tapahtuma toteutetaan nyt neljännen kerran heinäkuun 11. päivä. Ensimmäinen tapahtuma oli vuonna 2000 ja kun kutsu käy viiden vuoden välein, niin nyt on neljännen tapahtuman aika.

Eri vuosikymmeninä syntyneet lampinsaarelaiset kokevat rakkaan kotikylänsä eritavoin. Kaikille kotikylä on tuttu ominaispiirteineen.

Lampinsaaren lasten tapaamispaikka on tietenkin kaivoskylä sekä ennen kaikkea, tuttu Ristonahon koulu. Tapaaminen ei ole rajattu koskemaan yksinomaan Lampinsaaressa lapsuutensa ja nuoruutensa viettäneisiin henkilöihin vaan mukaan voi tulla kaikki muutkin, joilla on ollut jotain kosketuspintaa aikoinaan Lampinsaareen.

Maija Isokääntä on yksi henkilö, joka on monen muun ohella junaillut jälleen tämän vuotista tapahtumaa. Maija muistelee, että viisi vuotta sitten paikalla oli noin 300 henkilöä.

Eiköhän samoihin määriin päästä nytkin. Se on kuitenkin varmaa, että lauantaina heinäkuun11. päivä Lampinsaaren raitilla on elämää kun kokoontuminen on myös Vihantilaiset ry:llä”, Isokääntä sanoo.

Tapahtuma alkaa jo aamupäivällä kahvituksella. Varsinainen pääjuhla alkaa klo 13.00 koululla.

Juhlapuhujana on opetusneuvos Virpi Aho (os. Talola). Pääjuhlan ohjelma on hyvin samantyyppinen kuin aiemmillakin kerroilla. Rentoa ja ehkä se enemmän painottuu yhdessä oloon sekä vanhojen kavereiden näkemiseen. Koululla on myös mahdollisuus ruokailuun”, Maija Isokääntä kertoo.

Opetusneuvoksen arvonimen Virpi Aho sai paitsi toimittuaan 34 vuotta opettajana ja viimeiset aktiivivuotensa Merikadun koulun rehtorina myös aktiivisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisestaan.

Maija sanoo, että pääjuhlan jälkeen on vapaata seurustelua, yleistä hortoilua pitkin kylää sekä valmistautumista legendaariseen SiSe:n konkareiden potkupallopeliin koulun kentällä. Peli alkaa klo 16.00 ja konkareiden yhteinen pelitapahtuma on jo 33:s peräkkäinen.

Pääjuhlan jälkeen istutamme muistopuun, Vienon puu, Pekan puistoon. Puistossa on puun istutuksen lisäksi laulua sekä pieni muistopuhe kaivoskylän pitkäaikaisen terveydenhoitaja Vieno Takalon muistoksi. Paikalla ovat myös Vienon lapset. Sumpin kierros on myös järjestelyissä”, Maija selvittää.

Ilta Paviljongilla ja Kuppilassa

Potkupallopelin jälkeen ilta jatku uimalammen Paviljongilla vapaalla seurustella. Koko ilta on hyvin vapaamuotoinen eikä loppumisaikaa ole. Musiikkia on tarjolla Kari Laurilan johdolla. Illalla on Kuppilassa Carnival-disco nuorille sekä varttuneimmille, tämän hetken tiedon mukaan. Ja musiikki on tietenkin 1970-ja 80 lukua. Kuprikka on myös avoinna illalla, josta on mahdollisuus saada pientä iltapalaa.

Yöpymismahdollisuus on myös olemassa ja niissä asioissa voi olla minuun yhteydessä”, Maija Isokääntä sanoo.

Hän sanoo, että kyselyjä tapahtumasta on tullut ympäri Suomea kuin myös ilmoittautumisia. Maija sanoo, että kyselyjen myötä on nyt ollut hieman erilainen tilanne kuin aiempina vuosina.

Vaikuttaa, että nuorempaakin polvea on tulossa mukaan kun ovat ehkä alkaneet huomioida sekä ennen kaikkea tuntea olevansa entisiä kaivoskyläläisiä. Ikä näyttää tekevän tässäkin asiassa tehtävänsä”.

Maija Isokääntä sanoo, että tällä kertaa järjestelyistä vastaa Kylän Ystävät.

 

 

  

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot